2018 Kedi ve Köpek Aşı ve Parazit Fiyatları

2018 Kedi ve Köpek Aşı ve Parazit Fiyatları

2018 kedi ve köpek aşı ve fiyatlarını öğrenmek için hemen içeriğimizi okuyun ve veteriner kliniği ziyaret etmeden önce bilgi sahibi olun.

Evcil hayvan beslemek son derece güzel bir davranıştır. Ancak onların oldukça büyük sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları taşıyamayacak olanların evcil hayvan edinmemelerini öneririz.

Onların da bizler gibi yemek, temizlik, tuvalet, gezi ve sağlık ihtiyaçları bulunmaktadır. Diğerleri kolayca çözümlense bile sağlıklı durumda tutulmak onların en önemli ihtiyacı. Sağlık konusunda en önemli işlemi ise aşılar oluşturur.

Elbette bu işlemler karşılığında belirli bir ücret ödenmekte. Kedi ve köpeklerin ihtiyaç duydukları aşılardan bahsedip, onlar için ödemeniz gereken 2018 kedi ve köpek aşı ve parazit fiyatları konusuna açıklık getireceğiz.

Köpekler İçin Aşılar

Yavru köpeklerde öncelikle 30 günlükten itibaren parazit tedavisine başlanmalıdır. Bu tedaviden önce yapılacak aşılar gerektiği gibi koruma sağlayamaz. Bu dönemde yaralanma, hastalık gibi sorunlarda yine aşılama yapılamaz.

Parazit tedavisi sonrasında ikili Karma Bebeklik Aşısı, daha sonra da beşli karma aşının mutlaka yaptırılması gerekir. Bu aşı onları Bordetella, Coronovirüs, Lyme, Tetanoz ve Kuduz gibi tamamı öldürücü ve bulaşıcı hastalıklara karşı korur. Aşıların tekrar yapılması gereken miktarlar ve dönemler de bulunmaktadır.

Kediler İçin Aşılar

Kediler oldukça hassas canlılar. Bu yüzden onları her zaman aşılatamazsınız. Örneğin hamile kediler, süt emen yavru kediler aşılamaya götürülmezler. Dişi kedilere çiftleştirilmeden önce mutlaka leukemia aşılaması yapılmalıdır. Ayrıca aşıya götürülecek kedinin hasta olmaması gerekir. Feline Panleukapenia Virüsü kediler için öldürücü özelliğe sahip bir virüstür.

Bu virüsün aşısı iki hastalıkla birlikte üçlü karma olarak mutlaka 21 gün aralıklarla iki doz olarak yaptırılmalıdır. Bir hafta sonra da kuduz aşısı olmalıdır. Ayrıca onları lösemiden koruyacak olan bir aşı da her yol tekrarlanarak yaptırılmalıdır.

2018 Yılı Aşı Fiyatları

Bu aşıların maliyetli olacağı düşünülerek hayvan sahiplenilmelidir. 2018 kedi ve köpek aşı ve parazit fiyatları şöyledir.

Köpeklerde; Kuduz Aşısı 65 TL’dir. Karma Aşısı 75 TL, Corona Virüs Aşısı 75 TL, B.Bronchiseptica Aşısı 75 TL, Lyme Aşısı: 95 TL, İç Parazit Tablet 35 TL, İç Parazit aşısı 50 TL, Dış Parazit aşısı ise 35 TL artı İlaç Ücreti olarak alınmaktadır.

Kedilerde; Kedi Kuduz Aşısının fiyatı 65 TL’dir. Kediler için Karma Aşı fiyatı 75 TL, Kedi Lösemi Aşısı 75 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca Kedi FIV Aşısı 95 TL, Kedi İç Parazit Tableti 35 TL, Kedi İç Parazit Enjektör ve tablet 50 TL, Kedi Dış Parazit aşısıysa 25 TL artı İlaç Ücreti olarak tahsil edilmektedir.





Pinterest'de Paylaş