Balık Cinsleri: En Çok Beslenen 13 Tür ve Özellikleri

Balık Cinsleri: En Çok Beslenen 13 Tür ve Özellikleri

Henüz balık besleme konusunda bilgisi ve deneyimi olmayanların faydalanabileceği iyi bir rehberi hazırlamak amacıyla en çok hangi türlerin beslendiğinden bahsetmek istiyoruz. Aynı zamanda bu türlerin özelliklerine de değinerek, hazırlamaya karar verdiğiniz akvaryum için hangi başlangıçları yapmanız gerektiğini aktarabileceğiz. Doğru bir şekilde akvaryum hazırlamak isteyenlerin böylece sonuca daha iyi bir biçimde varabileceklerini düşünmekteyiz.

1.Neon Tetra

Küçük yapıda olmaları sayesinde sizleri çok daha fazla memnun edecek olan özellikleri de bulunmaktadır. Çünkü akvaryumun her köşesine rahatlıkla sığabilmektedirler.

2. Guppy (Lepistes)

En iyi seçimlerden birisi olan bu balık türünü seçerken dikkat etmeniz gereken bir husus ise cinsiyetlerine yöneliktir. Eğer üretmeyi düşünmüyorsanız, bu durumda dişilerini almanız çok daha iyi olacaktır.

3. Kuhli (Pangio Kuhli)

Görünümleri yılan balıklarını andırmaktadır. Zemindeki yemleri de yeme kabiliyetlerine sahiptirler. Küçük balıklarla birlikte beslemeniz çok daha iyi olacaktır.

4. Thorichthys meeki (Ateş Ağız)

Bu ismin verilmesinin nedeni üreme dönemlerinde kırmızı renge dönüşmesidir. Bu dönemlerde uzaklaşmayı tercih etseler de, genellikle uyum içerisinde davranmaktadırlar.

5. Ateş Balığı (Plati)

Barışçıl özelliğe sahip olan balıklardan birisidir ve saldırgan olmayan diğer balıklarla karma akvaryum içerisinde yaşayabilmektedirler. Üstelik yemlerini seçtiğinizde seçici olmadıkları için bu konuda rahatlık kazandıracaklardır.

6. Zebra Balığı (Danio)

En dayanıklı balık türlerinden birisidir ve yeni başlayanlar için de ideal olduğunu söylemek mümkündür. Farklı akvaryum şartlarına rağmen hayatta kalmayı başarabilen türler arasında bulunurlar.

7. Pearl Gourami (İnci Gurami)

Görünüşleri güzeldir ve yapıları da dayanıklıdır. Saklanabilecekleri alanların olmasına ihtiyaç duyarlar.

8. Çöpçü Balığı

Akvaryumun temiz kalmasını sağlayan türlerdir ve 20 yıllık ömürleri bulunmaktadır. Ne kadar almalıyım diye soracak olursanız, en az 3 tane olmasını öneririz.

9. Barbus titteya ( Kiraz Barb)

Suda meydana gelecek olan değişimlere karşı dayanıklı yapıları bulunmaktadır. Uzunluklarının en fazla 5 cm olacağına değinmek mümkündür.

10. Tiger Pleco

Karınları tok olduğunda mutlu olurlar ve akvaryumdaki bitkilere zarar vermezler. Uygun şartlarda 8 yıl olarak yaşayabilmektedirler.

11. Moli

Hem tatlı, hem de tuzlu suda yetişebilmeleri en önemli özellikleridir. Doğa içerisinde bitkilerden beslenebilmektedirler. Böylece sindirim sistemlerinin daha uygun olduğu görülür.

12. Kılıçkuyruk

Görünümleri ve kuyrukları itibariyle bu ismi almışlardır. Uygun sıcaklıkları 25 derece ile 28 derece arasında değişmektedir.

13. Beta

Saldırgan türler arasında bulunan türlerdir. Her türlü yemle beslenebilirler ve görüntüleri olağanüstüdür.  Akvaryumunuzda bir tane bulundurmanız yeterlidir.

Diğer içeriklerimize göz atmayı unutmayın: En Popüler 16 Akvaryum Balığı





Pinterest'de Paylaş