Hayvanat Bahçeleri İşkencedir: Kafesinden Karton Figür Alınınca Depresyona Giren Penguenin Acıklı Öyküsü

Hayvanat Bahçeleri İşkencedir: Kafesinden Karton Figür Alınınca Depresyona Giren Penguenin Acıklı Öyküsü

Hayvanat bahçeleri gerçekten hayvanlar için işkenceden başka bir şey değil. Sırf para kazanmak için doğasından koparılıp kapalı bir alanda hayatlarını geçirmek zorunda kalan hayvanlar, çok zor bir hayat geçiriyorlar. Çoğu depresyona giriyor ya da mutsuzluktan hayat süreleri kısalıyor.

Ticari bir kaygılar dışında herhangi bir nedeni olmayan bu hayvanat bahçelerini hala ne yazık ki insanlar savunabiliyor. “Başka nerede göreceğiz onları?”, “En azından besleniyorlar.” gibi gerekçeler sunuluyor ancak biz onları canlı göreceğiz diye tüm hayatlarını hapis altında geçirmeleri hayvan zulmünden başka bir şey değil. Gelin bakın o zavallı hayvanlardan birine… Hayvanat bahçelerinin gerçeğini bir kez daha yüzümüze çarpan penguen Grape-kun belki hepimize hayvanat bahçelerine gitmememiz için bir neden daha verir.

Grape-kun isimli bu penguen, Japonya’daki bir hayvanat bahçesinde tutsak ediliyor…

Bulunduğu hayvanat bahçesi, Anime dizilerinden biriyle anlaşma yapınca bir süre boyunca kafeslere bu karton maketler yerleştirilmişti.

Kartonlar anlaşma bittiğinde toplandığında Grape-kun isimli penguen yemek yememeye başlıyor. Kendisi bu kartona aşırı bağımlı hale gelince yetkililer kartonu orada bırakmaya karar veriyor.

Ancak yakın zamanda 20 yaşındaki penguenden tekrar alınıyor bu karton. Grape-kun da bu yüzden depresyona girdi.

Zaten yalnız olan Grape-kun, kartonu da gidince iyice yalnız hissetti. Yetkililerin söylediğine göre Grape, karton figure kur bile yapıyordu. Sürekli karton figürü seyrediyor ve kur yapmak üzere kanat ve gagasını hareket ettiriyordu.

Tayfun sebebiyle taşınan kartonun en azından tekrar Grape-kun’a verilmesini istiyor hayvanseverler. Sosyal medyanın eğlencesi haline gelen bir durum olsa da bu penguenin hikayesi aslında hayvanat bahçelerinin ve hayvanları nasıl yalnız ve mutsuz bıraktığının bir kanıtı… Kartonun bir penguenin tek dostu olması çok acı!




Pinterest'de Paylaş