Dünyadaki En Akıllı 13 Köpek Cinsi



Peki tüm köpekler arasında en yüksek zekaya sahip olan köpek cinsleri hangisi? Siz de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız bu videomuz tam size göre.


--Border Collie

Doğa köpeği olarak bilinirler. Geniş coğrafyaları bile hafızasında saklayıp yolunu bulabilme özelliğine sahiptir, bu nedenle özellikle doğa sporlarında sporculara eşlik etmeleriyle bilinirler.


--Cavalier King Charles Spaniel

İsminden de anlaşılabileceği gibi İngiliz Kraliyet Sarayı’nda yetiştirilmek için seçilen bu köpekler, çok çabuk öğrenme yetisine sahiptirler.


--Papililon

Cavalier king cinsi köpekler gibi eskiden yüksek tabaka kesim tarafından tercih edilen bu cins, köpekler arasında en zeki cins olarak bilinmektedir. Bu sayede şehir ve apartman yaşamına çok çabuk adapte olmuşlardır.


--Labrador Retriever

Dünyanın en zeki köpek cinslerinden biri olan bu köpekler, küçük yaşta bir aile tarafından sahiplenildiklerinde tüm aileyi ve evi korurlar. Bunun nedeni ise zekalarından dolayı çevrelerindeki kişileri hemen tanıyabilecek duruma gelmeleridir.


--Kaniş

Özellikle iz sürme konusunda kullanılan kaniş cinsi köpekler, çok yüksek algılara sahiptirler. Bununla birlikte insanlarla olan iletişimlerinin de yüksek olduğu bilinmektedir.


--Rottweiler

Apartman yaşamına en alışık köpek cinslerinden biri olan rottweiler köpekler, bu özelliklerini keskin zekalarına borçludurlar. Çok çabuk öğrenme özelliğine sahiptirler.


--Alman Çoban Köpeği

Ülkemizde çokça ünlü olan Alman çoban köpekleri, av sırasında sahiplerine çok iyi arkadaşlık ederler. Sezileri yüksek olduğundan avlanma sırasında gayet verimli olurlar.


--Shetland

Çoban köpeği olarak bilinen bir başka cins olan shetland cinsi köpekler, geceleri bile yollarını bulabilecek zekaya sahiptirler. Özellikle hafızaları çok güçlüdür ve bu nedenle evcilleştirilmeye de uygundurlar.


--Rakun Tazısı

Sahiplerine çok sadık olan bu avcı köpekleri, özellikle çok gelişmiş bir seziye sahiptirler.


--Beagle

Eğitilme konusunda çok uygundurlar, herhangi bir kişiyi veya bir yeri çok kısa bir sürede hafızalarına kaydedebilirler. Özellikle bu sebepten ötürü de apartmanda beslenmeye çok uygun bir yapıya sahiptirler.


--Doberman Pinscher

Vahşi görünümlü olmalarına rağmen çok sadık köpekler olan dobermanlar, gerçekten avcı köpekleridirler. Bu nedenle ev yaşamına çok alışık olmasalar da ava çıktığınızda sizle bir insan gibi iletişim kurabilir ve bu özelliğini de zekasına borçludur.


--Avustralya Çoban Köpeği

Çoban köpekleri arasında belki de en zeki köpek cinsidir. İsmini aldığı Avustralya’nın coğrafi koşullarından ötürü çok zor şartlarda bile hayatta kalabilen bu köpeklerin çok keskin bir hafızaları vardır.


--Cattle

Çoban köpekleri gibi Avustralya’da yetişen bir başka tür olan cattlelar, daha hareketsiz olmalarına rağmen çok zeki olmalarıyla ün salmıştırlar.



-Sosyal Medya-


instagram.com/patiliyoofficial

twitter.com/patiliyo

www.facebook.com/patiliyo


www.patiliyo.com

Paylaş