Dünya Üzerinde Yaşamın En İlginç 5 Hayvan Türü

Dünya Üzerinde Yaşamın En İlginç 5 Hayvan Türü

Dünyada yaşayan canlıların çeşitliliği ile ilgili rakam 100 milyon civarına ulaşmış bulunmakta ve araştırmacılara göre bu rakamın tavanı asla tahmin edilemeyecektir. En fazla çeşidin böceklere ait olduğu bu rakamın ise %80’ olduğu düşünülmektedir. Nitekim bu kadar çeşitlilik bir o kadar da ilginçlikleri de beraberinde getirmiştir.

Daha çok hayvanlar dünyasında hangi hayvanların tehlikeli olduğunu biliriz mesela aslan, kaplan, timsah, köpek balığı. Bu saydığımız hayvanlar masum olduğunu düşündüğümüz başka hayvanların yanında evcil hayvan olarak kalabilirler. Gelgelim dünya üzerinde yaşamış ve yaşamakta olan kimisi tehlikeli kimisi sadece ilginç özelliklerle yaratılmış değinilmesi gereken 5 hayvan türü şunlardır:

#1 Vampir Geyik

Göründüklerinin aksine oldukça ürkek olan bu canlılar ortalama 10 kg ağırlığında olurlar. Tabi ki çeşitlerine göre farklı iklim koşullarında yaşayabilirler. Moğolistan, Çin, Sibirya yaşam alanı olarak bu bölgelerin dağlık alanlarında bulunurlar. En öne çıkan özellikleri hepsinde aynı uzunlukta olmasa da en fazla 7 cm uzunluğundaki vampir dişlerdir. Besin ihtiyaçları için daha çok geceleri ortaya çıkarlar.

#2 Maratoncu Kuş

Kutup sumruları 40 cm’yi bulmayan boylarıyla her yıl yazı geçirmek için İngiltere’deki Farne Adaları’ndan Antarktika’ya göç eder ve sonra da geri dönerler. Her yıl yaklaşık 95.000 km uçarlar.

#3 Gergedan Böcekleri

Asıl kuvvet rekortmeni gergedan böcekleridir. Kendi ağırlıklarının 850 katını kaldırabilirler. Bu bir insanın yaklaşık 50 otomobili kaldırılabilmesine denk gelir.

#4 Anofel Sivrisineği

Dünya da bulunan en tehlikeli hayvanlar sayılabilir. 2015 yılında yaklaşık olarak 210 milyon insan sıtmaya yakalanmış ve bunlardan 430.000 insan hayatını kaybetmiştir.

#5 Bağırsak Solucanları

İyice yıkanmamış olan yiyeceklerden ve kirlilik düzeyi belirtilen şartlardan fazla olan sulardan insan vücuduna giren bağırsak solucanları her yıl yaklaşık olarak 3.500 kişiyi öldürmektedir. Bir başka değişle bu hayvanlar aslandan 35 kat daha tehlikelidir.





Pinterest'de Paylaş