Bakıcısı Nedim Aslan’ı Annesi Zanneden Öpülesi Yavru Şempanze “Can”

Bakıcısı Nedim Aslan’ı Annesi Zanneden Öpülesi Yavru Şempanze “Can”

Hayvanat bahçelerine hepimiz karşıyız ama neyse ki Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde görevli olan Nedim Aslan’ın annesi tarafından terk edilen 6 aylık şempanze Can’a duyduğu sevgi, onu bir nebze de olsa şanslı yapıyor. Fotoğrafları gördüğünüzde siz de bu sevgiyi gözlerinizle görebileceksiniz.

Adı “Can” olan bu minik şempanze henüz 6 aylık ve bakıcısı Nedim Aslan’ı annesi zannediyor çünkü onun annesi Can’ı büyütmeyi reddetti


Annesi tarafından bakılmayan şempanzeye, bakıcısı 48 yaşındaki Aslan ilk günden itibaren sahip çıktı. Adeta “anne sevgisiyle” minik şempanzeyle ilgilenen Nedim Aslan, çıkardığı seslerden Can’ın ne istediğini anlayarak her türlü ihtiyacını da gideriyor. Aslan, 15 yıldan bu yana hayvanat bahçesinde görev yaptığını belirtti.

Bu arada görevli Nedim Aslan, Can’ın annesine de tam 15 yıl boyunca bakmış…


Bu süre zarfında sadece şempanzelerle ilgilendiğini aktaran Nedim Aslan, “Şempanze Can’a ilk günden bu yana bakıyoruz. Annesi doğumdan sonra bakımını yapmadı. Süt vermeyince biz de annesinden ayırmak zorunda kaldık. Şu anda kendimiz bakıyoruz. Bir çocuk gibi kendisiyle ilgileniyoruz.” diye konuştu.

Nedim abimiz pos bıyıklarına aldırmaksızın tüm anne şefkatini Can’a yansıtıyor…


Mesela yerinin sıcak olması lazım. Yem saatinde kendisine kuş üzümü veriyoruz. Muz ve marul da veriyoruz. Bu süre zarfında bize iyice alıştı. Beni görünce anne şefkatiyle yaklaşıyor. Annesine de 15 yıldan bu yana ben bakıyorum. Yaptığımız işten de zevk alıyoruz. Minik şempanzenin her gün kontrollerini yapıyoruz. Hayvanın durumuna göre bakıyorum. Üzgün olduğunda kendisiyle ilgileniyorum.

Abimiz, şempanze Can’ın çıkardığı seslerden aslında ne demek istediğini şıp diye anlıyor


“Yanına yaklaştığımızda hareketler yapar, ses çıkarır. Bunun ne söylediğini hemen anlarım. Yem ister, su ister. 15 yıldan bu yana işimi zevkle yapıyorum. Hayvanlara da bakmayı çok seviyorum.”

Can da Nedim annesini, pardon abisini çok seviyor…


Tüm gününü onun güvenli kollarında geçirmek istiyor.

Hayvanat Bahçelerine karşı olsak da, minik Can işini aşkla yapan bu abimizle olduğu için çok şanslı…


Annesi tarafından terk edilen şempanze Can artık mutlu…





Pinterest'de Paylaş