Hamsterlar Yıkanır Mı?

Hamsterlar Yıkanır Mı?

Dünyada en temiz canlı hangisidir diye sorsanız, hiç kuşkusuz alacağınız yanıtlardan birisi de hamster olacaktır. Çünkü titizliği ile bilinmektedir ve üstelik bunun için yıkanmalarına gerek yoktur. Hamster yıkanır mı sorusunun karşılığı kesinlikle olumsuz olacaktır ve yıkanmamaları gerektiğine yönelik yanıtları alacağınızı göreceksiniz.

Sahiplerinin, herhangi bir hayvanı beslemek istediklerinde, hiçbir araştırma yapmadan ve uzman olan kişilere danışmadan, yıkamakta ısrarcı olmaları, hayvancıklara büyük zararlar vermektedir. Bunun en iyi örneklerinden birisi de hamsterları bekleyenlerin yıkamaya çalışmalarıdır. Her ne kadar içinizde bir kuşku olsa da ve bununla hareket ettiğinizde, kendiniz gibi değerlendirip, yıkamak isteseniz de buna gerek olmadığını sizlere aktarmak istiyoruz.

Hamsterlar nasıl temizlenir?

Temizliklerine özen göstermekte olan bu dostlarınızın kendilerini temizlediklerini söyleyebiliriz. Bunu yaparken günün büyük bir bölümünde tüylerini yalamakta olduklarına değinmekteyiz. Hatta sizler onu avucunuzun içine almaya çalıştığınızda da bunu yapacaklardır. Dokunduğunuz bölgelerde temizleme ihtiyacı hissedeceklerdir ve bu da onların ne kadar titiz olduklarının bir göstergesi olacaktır. Ayrıca tuvaletini yapacakları noktaları kafesin uzak bir yerinde tutarak, asla yemek yedikleri alanlarda bu ihtiyaçlarını gidermemektedirler.

Kafesleri nasıl temizlenir?

Eğer illaki hamsterlarınızı yıkamak isterseniz, doğrudan kendilerini yıkamak yerine, kafeslerini temizlemeyi tercih etmelisiniz. Çünkü bu onların sağlıklı yetişmelerinde önemlidir ve haftada bir kez mutlaka gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Rahatlığının ve sağlığının kazandırılmasında bu faktörler bir hayli önemli olacaktır.

Hamsterları yıkamak ne hissettirir?

Sevimli hayvancıklarınızı yıkamaya çalıştığınızda, bu durumun onlara neler hissettireceği konusunda bir fikre sahip olursanız, bu işlemi yapmamanız gerektiği konusunda emin olabilirsiniz. Çekingen yapıya sahip olan bu canlıların yıkanması son derece korkmalarına neden olmaktadır. Kesinlikle yapılmaması gereken bir davranıştır ve hiç de makul değildir.

Sizler hem bulunduğu yerlerin sağlığını korumaya çalışarak, hem de hamsterlarınızı korumak amacıyla yıkamanızın faydalı olacağını düşünseniz de, kesinlikle bu düşüncenizden kurtulmanız gerekmektedir. Çünkü herhangi bir faydası olmayacağı gibi, çeşitli zararları da yaşamalarına neden olacaktır. Her ne kadar sizin için doğru bir adım gibi görünse de, aynı şeyin dostlarınız için geçerli olmayacağını unutmamalısınız.

Yıkamaya mecbur kalırsanız ne yapmalısınız?

Bazı durumlarda boya gibi temizlenmesi gereken zehirli maddelerin içerisine battığını görebilirsiniz. Böyle bir aksilik karşısında hamsterlarınız için ortamın son derece sıcak olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Suyun da yakmayacak kadar sıcak olması halinde ve hemen havluya sarılması durumunda, bu adımları tamamlayabilirsiniz. Eğer korkmadığını biliyorsanız, kısa bir süre kurutma makinesini tüylerine tutabilirsiniz. Böylece hastalanmasına neden olan ısı düşüklüklerinden ve tüylerinin zarar görmesinden de uzak tutmuş olacaksınız.





Pinterest'de Paylaş