Hayvanat Bahçesindeki Kardeşi Ölünce Yalnızlıktan Tüm Tüyleri Dökülen Ayı Dominga

Hayvanat Bahçesindeki Kardeşi Ölünce Yalnızlıktan Tüm Tüyleri Dökülen Ayı Dominga

Uzun yıllar hayvanat bahçesinde kız kardeşi ile kalan ayı Dominga, kardeşinin çitlere takılıp ölmesinden sonra yalnızlıktan depresyona girer ve tüm tüylerini kaybeder. 4 sene boyunca yalnızlığa mahkum olan Dominga için hayat süprizlerini esirgemez.

Dominga ve kardeşi yavruyken, vahşi hayvan kaçakçıları tarafından Amazon ormanlarından kaçırılır. Annelerini de öldüren kaçakçılar, yavruları eğlence sektörüne satmayı planlarken, hayvanat bahçesi tarafından alınırlar. Uzun zaman kendilerine ayrılan alanda vahşi yaşamdan uzak olsa da mutlu bir hayat süren Dominga, kardeşinin trajik ölümü sonrası yalnızlıktan bunalıma girer, yemeden kesilir ve gün be gün tüm tüylerini kaybeder.

Uluslararası Hayvan Koruyucuları Derneği, Dominga’nın durumundan haberdar olur ve hayvanat bahçesinin de izni ile onun için işe koyulur. Dernek, Dominga’yı en mutlu edecek çözümün onu doğal ortamına bırakmak olduğuna karar verir.

Gerekli sağlık bakımları yapıldıktan sonra Dominga, yağmur ormanlarına götürülür.

Dominga ilk gününü keşfe ayırır; bulduğu otların tadına bakar, ağaçlara tırmanır, gölde yüzer. Kendisine bir arkadaş bile bulur; Cholita, uzun yıllar sirklerde çalıştırılmış bir ayıdır. Dominga ile ilk karşılaşmada arkadaş olurlar.

Dominga artık özgür topraklarda, mutluluğun tadını çıkarıyor.


 

 

İçerik Kaynakları: TheDodo.com – BiKaynak.com





Pinterest'de Paylaş