Hasta Oldukları İçin Terk Edilen ve Tüm Tüylerini Kaybeden 6 Minik Pitbull Yavrusu

Hasta Oldukları İçin Terk Edilen ve Tüm Tüylerini Kaybeden 6 Minik Pitbull Yavrusu

Bu altı yavru pitbull kurtarıldıklarında yanıyorlardı. En azından öyle hissediyorlardı. Ateşleri tehlikeli derecede yüksekti.

Yüksek ateşin yanısıra, bu bebekler ciddi derecede uyuz olmuşlardı. Tüm tüyleri dökülmüş, tüm derileri acı verici yaralarla kaplanmıştı.

ABD’nin Detroit şehrinde, terk edilmiş bir evde bulundular ve hemen veterinere götürüldüler. Bu altı bebeğin durumunu gören veteriner, bunun gördüğü en korkunç uyuz vakalarından biri olduğunu söyledi. Çok acı çekiyor olmalıydılar.

Onları bu korkunç halde acı içinde bulan yetkililer, onları hemen veterinere yetiştirdiler ama maalesef iki tanesi melek oldu. Diğer dört bebek için hemen tedavi başlatıldı.

Veterinerler durumdan çok umutlu değildiler, çünkü yavrular gerçekten çok hastaydı. Fakat bu durum onları yıldırmadı.

Sanılanın aksine bu bebekler tam birer savaşçıydı. 12 haftalık, uzun tedavi süreçlerinde, onları kurtaran gönüllüler, bu bebekleri her gün ziyaret ettiler. Onları sevdiler, oynadılar, çünkü biliyorlardı ki sevgi, en az ilaçlar kadar iyileştiriciydi.

Yavrular biraz iyileştiklerinde, geçici yuvalarına gönderildiler. Burada hem bir evleri olacaktı, hem de tedavilerine devam edebileceklerdi.

Uyuz hastalığı yüzünden derilerindeki yaralar acıyor ve kaşınıyordu. Kaşındıkça da daha çok yara açılıyordu. Bu yüzden, bu bebek pitbull’lara, bebek tulumu giydirdiler. Böylece kaşınmalarına engel olabileceklerdi.

Sonunda yavruların derileri iyileşmeye, tüyleri uzamaya başladı.

Ve tamamen iyileştiklerinde ise, her biri ömürleri boyunca sevilecekleri yuvalarına kavuştu.

Şimdi her biri yetişkin birer köpek.

Hayata acılar içinde, zor bir başlangıç yapmış olsalar da, artık dördü de çok sağlıklı.

Bu köpekler, onları iyileştiren veterinerlere ve gönüllülere, en umutsuz vakalarda bile, asla vazgeçmemeleri gerektiğini öğrettiler.





Pinterest'de Paylaş