Hastalığı Nedeniyle Öldürülmesi İstenen Köpek Murray’ın Hayata Dönüş Hikayesi

Hastalığı Nedeniyle Öldürülmesi İstenen Köpek Murray’ın Hayata Dönüş Hikayesi

Porto Riko’da köpeklerin terk edilmesiyle ünlenen bir sahilde bulunan ve hastalığı nedeniyle vücudunda çeşitli bozukluklar olan Wiemaraner cinsi köpeğin,
ABD’nin Massachusetts eyaletinde yaşayan Gallant ailesi tarafından sahiplenildiği belirtildi.



Porto Riko‘da ‘Dead Dog Beach’ (Ölü Köpek Sahili) isimli sahilde Wiemaraner cinsi bir yavru köpek bulundu.
Oldukça iyi huylu olduğu gözlemlenen ancak dişleri olmayan ve alışılmışın dışında bir kemik yapısına sahip olmasına rağmen köpeğin yeni bir ev bulması, tekrardan dış görünüşün her şey demek olmadığını gösterdi.
Murray ismi verilen talihsiz köpeğin sahilde iki dişi kardeşi ile birlikte bulunduğu belirtildi.



Murray ve kardeşlerinin, birçok köpek için ölümcül olabilen ve köpeklerin sinir ve solunum sistemlerini etkileyen ‘distemper’ isimli bir hastalığının belirtilerine sahip olduğu aktarıldı.
Murray, kötü muamele görmüş ve terk edilmiş köpekleri kurtaran ve ABD’ye getiren sonrasında da sahiplenilmelerini sağlayan
‘The Sato Project’ isimli bir yardım kuruluşu tarafından kurtarıldı. Diğer iki dişi yavrunun ise Murray kadar şanslı olamadıkları ve hayatlarını kaybettikleri belirtildi.
Son anda vazgeçtiler…



Uyutulmasına karar verilen Murray’ın son anda kuyruğunu sallaması ile fikri değişen veteriner, Murray’i tedavi etmeye karar verdi.
Hastalığın vücudunda kalıcı hasarlar bıraktığı Murray, dişlerini kaybetti ve sebeple dilini ağzının içerisinde tutamıyor.
Murray’nin çenesi ve dişleriyle yaşadığı sıkıntının yanı sıra yüz kemiklerinde olan deformasyondan ötürü alışılmadık bir yüze sahip olması, Gallant ailesinin kendisini sahiplenmesine engel olmadı.



Konu hakkında açıklamalarda bulunan Mackenzie Gallant, “Onun (Murray) karakteristik dili en tatlı özelliği. Eğer yüzüne yakından bakarsanız, kulaklarının başının üstünde hizalanmadığını fark edersiniz.
Sahip olduğu garip yüz, onu daha özel ve tatlı yapıyor” dedi.
Mackenzie Gallant, Murry’nin durumundaki köpekler ve evcil hayvan sahiplenmenin önemine dikkat çekmek için Murray’nin adına bir Instagram sayfası açmış.



Murray’nin özel bir köpek olduğunu belirten Gallant Murray, “Murray, sahip olduğu kişilik nedeniyle çok özel çünkü o bir kazazede ve kendi görünümüne dair herhangi bir fikri yok.
Öte yandan her zaman oldukça mutlu ve kuyruk sallıyor. Her şeyi diğer köpekler gibi yapmaya çalışıyor ve deniyor. Murray ve onu kurtaran The Sato Project’ olmasa hayatımız nasıl olurdu hayal edemiyorum”
Köpek Murray artık Massachusetts’de yeni yuvasında mutlu ve huzurlu bir yaşam sürüyor.
 



Pinterest'de Paylaş