Hiç Yorulmadan 27 Yıldır Her Gün Sokak Hayvanlarını Besleyen Behice Teyze ve Kızı

Hiç Yorulmadan 27 Yıldır Her Gün Sokak Hayvanlarını Besleyen Behice Teyze ve Kızı

İyi kalpli insanların yaşadığını bilmek bizleri mutlu ediyor. Gelin bu iki temiz kalpli insanın hayat hikayesine göz atalım…

İstanbul Eyüpsultan’da yaşayan 3 çocuk annesi 63 yaşındaki Behice Durçetin ile 42 yaşındaki kızı Mürüvvet Durçetin yaz- kış, yağmur-çamur demeden 27 yıldır bir gün bile bıkmadan sokak hayvanlarını besliyorlar.

Behice teyze eşi öldükten sonra kızı Mürüvvet Durçetin ile birlikte sokak hayvanlarını beslemeye başladı.

Behice teyze ile kızı Mürüvvet Durçetin’in Eyüpsultan sahiline sabah saatlerinde gelerek kaz, ördek, martı, kedi ve köpeklere yiyecekler veriyorlar.

Sokak hayvanları besleme alışkanlığının babasının vefatından sonra başladığını söyleyen Behice Durçetin, “Babam beslerdi seneler önce, sokaktaki kedilere köpeklere bakardı. Burada karşıda (Sütlüce) mezbaha vardı.  Mezhahadan mancacılar  (Kedi köpek yiyeceği satan) gelirdi. Manca satarlardı kalınbağırsak haşlaması dediğimiz mahalle aralarında paketi 1 liraydı o zaman. Babam beslerdi. Ben o zaman hayvan sevmezdim. Babam 1990´da öldü ondan sonra bana geçti. Hayvanlara adadım kendimi . İlk önce kedi bakmaya başladım, acıdım. Bir, iki üç daha çok vermeye başladım. Balat´a götürüyorum İslambey´e götürüyorum kedilere bakıyorum. Sadece Eyüp değil civarı değil her tarafa götürüp veriyorum. Paramla da alıp veriyorum bazen hayırsever tanıdıklar alıp veriyorlar.” diye konuştu.

Kızı Mürüvvet ile birlikte sabah 04.00´de kalktıklarını söyleyen Behice Durçetin, “Fırınları dolaşıyorum cami çıkışı lokantaları dolaşıyorum. Lokantalardan kalan pilav falan varsa onları alıyorum. Pilavları kedilere veriyorum. Yemek artıklarını papara yapıyorum veriyorum.” dedi.

Anne Durçetin, vatandaşları da daha duyarlı olmalarını gerektiğini söyleyerek,”Yiyecek versinler zarar vermesinler iyi baksınlar. Hayvanlar insanlardan daha zavallı, dilleri yok onların. İnsan insana yardım edebiliyor. Hayvanlar konuşamıyor. Hayvanlar `bize yardım edin´ diyemiyor. Hiçbir şey yapamıyorlarsa bir kap su koysunlar. Yemek artıklarını koysunlar poşetleyip çöpe atmasınlar. Çöpe atıyorlar, yedirmiyorlar hayvanlara. Bakan var, bakmayan var. Seven var sevmeyen var. Daha duyarlı olmak lazım ” dedi.

Helal olsun size güzel insanlar…

İyi kalpli insanlar…





Pinterest'de Paylaş