Korkmuş ve Çok Aç Olan Köpek Yavrusunun Kurtarıldıktan Sonraki İnanılmaz Değişimi

Korkmuş ve Çok Aç Olan Köpek Yavrusunun Kurtarıldıktan Sonraki İnanılmaz Değişimi

Bu Jumper’ın ve hayatını kurtaran cömert insanların hikayesi. Hindistan’daki Sınırsız Hayvan Yardımı Hizmeti kuruluşunun kurtarma ekibi tam da zamanında kurtarabilmişti bu yavru köpeği.
Jumper adını verdikleri bu köpek yerde bir poşetin içinde, açlıktan ve kalçasındaki yarasından dolayı acıdan kıvaranırken bulundu.
Hindistan, sağlık teşkilatı yetersizliği ve aşırı nüfus sorunu nedeniyle büyük derecede sokak köpekleri problemleriyle karşı karşıya olan bir ülke günümüzde.
Sonuç olarak ülkede, büyük bir “sokak köpeği” salgını var. Jumper gibi yavruların da bu gibi durumlarla karşılaşmaları çok olası.



Dünya üzerindeki kuduz ölümlerinin yaklaşık yüzde 36’sının her yıl Hindistan’da gerçekleşmesi gerçeği bu durumu en iyi şekilde açıklamaktadır.
Altı haftalık ilaç tedavisinden sonra Jumper, çok daha hareketli bir hal almaya başlamıştı.
Sınırsız Hayvan Yardımı Hizmeti kuruluşunun bu değerli kurtarma ekibi muhteşem bir iş çıkardı; Jumper’ı besledi,yıkadı ve ona hak ettiği ilgiyi göstererek gerekli bakımı sundu.



Sydney Uluslararası Havaalanı’ndaki Amerikan Hava Yolları bilet kontrolünün yapıldığı alanda, ’emBark’ olarak adlandırılan,
uçuştan önce gergin olan yolcularına köpeklerle etkileşimde bulunarak rahatlamalarını sağlamaları üzerine oluşturulmuş bir hizmet sunulmaktadır.
Bu sevimli köpekler hem çalışanları hem de müşterileri rahatlatabilmekteler.
Eğitmenleri ise, havalimanını onlar için çok sayıda insanla tanışmak, yürüyen merdivenleri inip çıkmak, asansörlerden kullanmak gibi tüm yararlı becerileri öğrenmek ve geliştirmek için iyi bir fırsat olarak görüyorlar.
Şimdiden içimde bir tatile çıkma isteği uyandı.
 




Pinterest'de Paylaş