Yazıklar Olsun! Son Zamanların Çok Konuşulan Fotoğrafı: Ölüme Terk Edilen At

Yazıklar Olsun! Son Zamanların Çok Konuşulan Fotoğrafı: Ölüme Terk Edilen At

Hayvanların canının değeri bilinmiyor.

Onların da duyguları, acıları ve umutları olduğunu görmeyen insan sayısı çok.

Oysa sevilen hayvanların; doğayla buluşturulan hayvanların mutluluğunu görmek hiç zor değil.

Çektikleri acılara tanık olmak da öyle…

İzmir Kordon’da denetim altına alınarak 2011 yılında yenilen faytonlara koşulan Haflinger cinsi atların bakımlarının ihmal edildiği iddia edildi.

Tramvay yolunda, raylara basıp kayarak düşen ve yarım saat kadar baygın bir şekilde yol ortasında yatan atı görenler isyan etti.

2011 yılında Kordon’da düzenlemeye giden ve fayton atları yönergesini de yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, özel eğitimli Haflinger cinsi atlarla koşulan, Victoria klasik tarzı faytonlar, yabancı dil ve davranış eğitimi almış tek tip giysili faytoncularla hizmet vermeye başlamıştı.

Zaman zaman atların zayıfladığı ve tüylerinin matlaştığı, doğru beslenmedikleri iddiaları gündeme gelirken dün bayılan at İzmirlilerin tepkisine neden oldu.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın ardından İzmirliler atların geldikleri zamandan daha zayıf düştüklerini ve bakımlarının tam yapılmadığını düşündüklerini ifade etti.

2011 yılında yapılan düzenleme ile atlar için özel bakım yeri, faytonlar için de kapalı park alanı çalışmaları ile sağlıklı bir hizmet sunulabilmesi amacıyla mevcut “Fayton Çalışma ve Usulleri Yönergesi” üzerinde çalışma yapılmıştı.





Pinterest'de Paylaş