20 Yıllık Belediye Başkanı Kedi Stubbs, Nesillerce Yaşayacak Bir Miras İle Hayata Gözlerini Yumdu

20 Yıllık Belediye Başkanı Kedi Stubbs, Nesillerce Yaşayacak Bir Miras İle Hayata Gözlerini Yumdu

Bazı hayvanlar öyle izler bırakıyor ki aynı Kadıköy’ün Tombili kedisi gibi ölümlerinin ardından heykelleri dikiliyor. Bu hayvanlardan biri de Alaska’nın Talkeetne ilçesinde yaşıyordu. 20 yıllık “Belediye Başkanı” kedi Stubbs, 20 yıllık hizmeti ile nesillerce yaşayacak bir miras ile melek oldu.

Stubbs isimli bu turuncu kedi 1997’de Alaska Talkeetna’da hayata gözleri açtı. Doğumundan kısa bir süre sonra politika merdivenlerini resmen birer birer “tırmandı”

Halk, belediye başkanı adaylarından memnun değildi ve bu yüzden bu küçük kedinin belediye başkanı seçilmesi için kampanya düzenlemeye başladı.

Stubbs büyük bir halk desteği aldı. Kazandığı “başkanlık” ünvanı onursal olsa da ünü son derece büyüktü

Yıllar boyunca Başkan Stubbs, küçük ilçenin turizmine büyük katkılarda bulundu. Gelen turistlerin en sık sorduğu soru, “Belediye Başkanı nerede?” olmuştu. Sayesinde yerel restoran ve şirketler büyüme sağladı.

Başkan Stubbs, kendi özel bardağından su içmeyi çok seviyordu. Hem insanlara hem diğer hayvanlara karşı da çok dost canlısı bir kediydi

Onu sürekli birinin kucağında mırlarken bulabilirdiniz. Onunla tanışan herkesin yüzüne gülümse koymayı ihmal etmezdi.

Yaşlılığından kaynaklı olarak son 2 yıldır Stubbs hayatının büyük bölümünü halkın gözünden uzak bir şekilde kendi evinde geçirdi.

20 yılın ardından Belediye Başkanı Stubbs, sevdiklerinin yanında hayata gözlerini yumdu. Ailesinin yaptığı açıklamaya göre Stubbs, 20 yıl 3 aylık dolu dolu bir hayat yaşadı

Twitter’daki adresinden ise şu bilgi geçildi: “20+ yıl. Birçok kazanılmış seçim. Binlerce şekerleme. Güzel bir yolculuk geçirdik”

Aile, Stubbs’ın asla dolmayacak yerini teslim etmek için yeni bir isim bulmuş olabileceklerini açıkladı. O da Denali isminde yavru bir kedi. Aynı Stubbs gibi Denali de insanları çok seviyor ve çok sevecen bir kişiliği var

Aile, “Denali’den daha iyi bir yedek aktör bulamazdık. Stubbs’ın pati izlerini pek çok şeyde takip edebilecek.” açıklamasını yaptı.

Stubbs, dolu dolu muhteşem 20 yıl geçirdi bu hayatta. Ve arkasında nesiller boyu anılacak koca bir mazi, miras bıraktı. Işıklar içinde uyu Stubbs…

Kaynak





Pinterest'de Paylaş