Adana Belediye Başkanı’ndan Örnek Davranış: Evlenen Çifti Elektrikli Faytonla Gezdirdi

Adana Belediye Başkanı’ndan Örnek Davranış: Evlenen Çifti Elektrikli Faytonla Gezdirdi

Hayvanseverlerin seslerini daha gür duyurması sonuç vermeye başladı. Türkiye’de fayton kullanımı ile birlikte atların çektiği işkence ve zulüme karşı belediyeler de önlem alıyor artık. “Faytonlar yasaklansın” kampanyalarının sonuç verdiği illerden biri Adana. Adana’nın belediye başkanı da bu konuda yasağa dikkat çekmek için örnek bir davranış sergiledi.

Bilindiği gibi fayton kullanımı atlar için bir işkence. Günlerce aç, sussuz, sıcak altında inanılmaz yükler taşımak zorunda bırakılıyorlar. Çoğu atın bedeninin yenik düştüğü bu işkenceye karşı hayvanseverler ses getiren “Faytonlar yasaklansın” kampanyası düzenliyor.

Bunun kampanyanın etkilerinden birini de Adana’da görebiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, sosyal medya hesabında bir atın yaralanması görüntüsünü paylaşarak, Adana’da atların yük ve insan taşımacılığında kullanımının yasakladığını açıkladı.

Bu güzel haberin ardından ise daha örnek bir davranış sergiledi Sözlü. Yasağa dikkat çekmek için nikahını kıyacağı çifti elektrikli faytonla gezdirdi!

“Modern çözüm yöntemleri var” diyen Sözlü, elektrikli faytonları öneriyor herkese…

“Atlar trafikten olumsuz etkileniyor. Bir kargaşada onların canına mal olacak kazalar meydana geliyor. Taşıt olmayan İstanbul Büyükada gibi yerlerde de hava sıcaklıkları hayvanları olumsuz etkiliyor. Bugün elektrikli, karbon salınımı düşük imal edilen, nostaljik ve geleneksel araçlar var. Bizim faytonumuz bunlardan bir tanesi.”

“Atların hayatına mal oluyor”

 

“Bunun için daha insanca bir tutumun milletimize yakışan bir davranış olduğunu düşünüyorum. Adana’da vatandaşlarımız elektrikli faytona ilgi gösterdi, bunun sayısının artacağını düşünüyorum.”

Umarız yetkililerin bu konudaki olumlu adımları artmaya devam eder ve bu davranış da herkese örnek olur.





Pinterest'de Paylaş