Artık Tek Gözleri Kalsa da Dünyanın En Güzel Gözlerine Sahip Yavruların Hikayesi

Artık Tek Gözleri Kalsa da Dünyanın En Güzel Gözlerine Sahip Yavruların Hikayesi

Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde iki minik yavru kedi bulundu. İkisinin de gözleriyle ilgili problemleri vardı. Yoldan geçen insanlar belki de onların “eksik” olduklarını düşünüp devam ettiler ama birkaç hayvansever bu yavruları fark etti ve yavruların minik hayatı işte o anda değişti.

Hayvanseverler hemen Bulgaristan’daki Kedi Kurtarma Barınağı’nı aradı. Kısa süre içinde de iki gönüllü kedilerin olduğu yere geldi. Ne diyelim, darısı başımıza. Bulgaristan’ı biraz örnek almak lazım, küçüksemek değil.

Yavrular hemen veterinere götürüldü. Ne yazık ki günlerce aç kalan, yeterince anne sütü içemeyen yavrular bağışıklık sistemlerinin yeterince güçlü olmamasından dolayı hastalandı. Virüs kapan yavruların gözleri bu hastalık nedeniyle iltihaplandı ve kör oldular.

Yavrulardan birinin gözünün ameliyatla alınmasına karar verilirken diğerinin ise daha şanslı olduğu ve antibiyotiklerle kurtulabileceği bildirildi.

Ya annelerinden alınıp atılan, ya da annelerinin terk ettiği bu ufaklıklar ölmek üzereyken hayatlarına bir ışık doğdu. Veteriner gözetiminde tekrar beslenmeye, sağlıklarına kavuşmaya başladılar.

Virüsten dolayı bir kardeş diğerine göre daha fazla büyüme sıkıntısı çekse de ölüm riskini atlattılar.

Onlar artık mükemmel gözleriyle, onlara Bulgaristan’da yuvalarını açacak insanları bekliyorlar.

Unutmayalım, hiçbir kedi eksik değil. Karşılaştığımız engelli kedileri de diğer kedilerle bir sayalım, sahiplenelim.

Çünkü onlar çok özeller.





Pinterest'de Paylaş