Bilim İnsanları Besteledi: Kedilerin Yaş Mamadan Daha Çok Seveceği Şarkı

Bilim İnsanları Besteledi: Kedilerin Yaş Mamadan Daha Çok Seveceği Şarkı

Wisconsin Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, sizin “berbat” diye nitelendirdiğiniz sesleri kediler çok beğeniyor! Psikologlar ve bestecilerden oluşan ekip kedilerin beğeneceği 3 farklı şarkıyı birleştirip, kedigilleri sakinleştiren üç tane şarkının içine ekledi.

Araştırmaları Applied Animal Behavioral Science dergisinde yayınlanan ekip, şarkılarının etkili olup olmadığını ölçmek için 47 tane kedi üzerinde deneme yaptı. Kediler Gabriel Fauré’un “Elegie” ve Bach’ın “Air on a G String” bestelerinden etkilenmediler, çünkü bu sesler insanlar içindi. Fakat kendilerine özel ses hoparlörden duyulduğunda yüzlerini ve hoparlörleri ovuşturmaya başladılar. Kedi dilinde bu hareket, sesin tekrarını istemek gibi bir anlam taşıyor.

Örnekleri buradan dinleyebilirsiniz. Uyaralım ve günah bizden gitsin, sesler garip ve bazılarımız için rahatsız edici olabilir.

Aynı ekip 2009 yılında Tamarin Maymunlarının insanların bestelediği müzikleri dinlemek istemediğini göstermişti. Ekip bir gün tutsak olan ev hayvanları için özel seslerin besteleneceğini düşünüyor ve hayatın onlar için daha güzel olmasını umuyor.

 

Şarkıyı buraya tıklayarak kedinize dinletebilirsiniz.





Pinterest'de Paylaş