Diğer İnsanlar Görmezden Geldi Ama O Karda Donmak Üzere Olan Kediye Hayat Oldu

Diğer İnsanlar Görmezden Geldi Ama O Karda Donmak Üzere Olan Kediye Hayat Oldu

Yaz ve kış mevsimleri sokak hayvanları için çok çileli özellikle de insanlar onların acısını görmezden geldiğinde. Yaz aylarında susuzlukla boğuşan hayvanlar kış aylarında ise kötü hava koşullarından çok etkileniyor. Aşırı soğuk yüzünden yemek bulmayı bırakın donarak hayatlarını kaybedebiliyorlar maalesef. İşte bu yüzden en çok da zor koşullarda ekstra efor sarf ederek onların bu zorlu zamanlarda yanlarında olmalıyız. Haberimizin kahramanı Slavan isimli Rus genç adam da böyle düşünmüş. Kimsenin yardım etmediği bir anda bir canın hayata tutunmasını sağlamış…

2017’nin Ocak ayında genç bir adam soğuk ve karlı bir günde arabasıyla yolculuk yaparken yolun kenarında tüylü bir kartopuna benzer bir şey gördü.

Bu kartopunun bir kedi olduğunu fark edince hemen onu yardım etmeye karar verdi. Oysa o hariç oradan sürekli geçen arabalardan hiç biri durmamıştı…

“Onun bir hayvan olduğunu fark ettim ve bu havada donuyordur diye düşündüm” diyor Slava isimli genç adam.

Slava arabasıyla dönüp onu oradan almaya çalıştı ama kedi çok korkmuştu bu yüzden ağaca atlayıp saklanmaya çalıştı. Ama Slava yılmadı. Arabasını yolun diğer tarafına park etti ve kedinin yanına yürüyerek giderek onu dondurucu soğuktan kurtardı.

“Çok soğuktu bu yüzden onu bir havluya sararak arabama götürdüm. Klimayı en sıcak dereceye aldım ki tüylerine yapışan karlardan kurturabilsin” diye anlatıyor Slava yaşananları.

Slava kediyi babasının evine götürdü. Burada onu bir kaç adet battaniye ile birlikte sıcak bir yatağa koydular ve yanına ısıtıcı yerleştirdiler.

Kedi, sıcakta olmaktan dolayı çok mutluydu. Artık güvende olduğunu biliyordu. Onu kurtaranların kim olduğunu da… Tüm gün mırladı ve onu kurtaran güzel kalpli insanlara sürtünüp durdu.

Ertesi gün veterinere gittiklerinde kedinin daha 6 aylık olduğunu öğrendiler. Ne yazık ki soğuktan kaynaklı kuyruğu kangren olmuştu. Bu yüzden kesilmek zorunda kaldı ama o bu durumu bir şampiyon gibi karşıladı. Ne de olsa ona yardım edenlerin onun iyiliğini istediğinden şüphesi yoktu.

“Yardım etmeye çalıştığımızı biliyordu. Çok sabırlıydı ve hiç şikayet etmedi. Tüm süre boyunca çok tatlıydı”

2 hafta sonra, Nika ismini koydukları savaşçı kedi iyice güçlendi. Artık o eğlenceli kişiliğini de ortaya koyuyordu.

Koşmayı ve oyun oynamayı çok seven Nika şimdi 8 aylık. Herkes gibi ona sırtını çevirmeyen biri sayesinde sıcak ve sevgi dolu evinde mutlulukla oynuyor.

Soğuktan donmak üzere olan kediye adeta güneş olan Slava’yı tebrik ediyoruz. Keşke herkeste aynı vicdan olsa… Savaşçı Nika’nın hikayesinin videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak





Pinterest'de Paylaş