Evde Yalnız Başına Kalabilen 6 Kedi Cinsi

Evde Yalnız Başına Kalabilen 6 Kedi Cinsi

Pek çok kedi dostu, iş, tatil ya da seyahat sebebiyle evinden uzaklaşmak durumunda kalabilmektedir. Bu da evde kedilerini tek başlarına bırakma konusunda tedirginlik yaşarlar. Bunu yaşamak istemeyen kedi severlere ise evde yalnız başına kalabilen kedi cinslerini sahiplenmeleri tavsiye edilir.

Evde Yalnız Başına Kalabilen Kedi Cinsleri

Ankara Kedisi

Ankara Kedisi

Sahiplerine bağlılıkları ile bilinen Ankara kedileri, oldukça uysal evcil hayvanlar olmaları nedeniyle evde uzun süreler boyunca yalnız başına bırakılabilir.

Genellikle sağır olan bu kedi cinsi, etrafındaki diğer sesleri duyamadığı için evde yalnız kalsa dahi rahat bir yaşam sürebilir. Ankara kedileri, çocukları çok sevmesi ve onlarla iyi arkadaş olması ile de bilinir.

Mavi Rus Kedisi

Evde yalnız başına durabilen kedi cinslerinden birisi olan Mavi Rus kedisi, sakin ve iyi huylu olmaları nedeniyle pek çok kedi severin tercihidir. Uykuya özellikle düşkün olan bu cins, mama ve suyunun eksik edilmemesi halinde evde tek başına sessiz ve sakin bir yaşam sürebilir.

Van Kedisi

En zeki kedi türlerinden birisi olan Van kedisi, oldukça hareketli kedi türüdür. Saatler boyunca yalnız kalabildiği için evde yalnız başına durabilen kedi cinsleri arasında bulunur.

Kolay eğitilebilen kedi cinslerinden birisi olan Van kedisi, oyuncu yapısı ile kedi severlerin en çok ilgi gösterdiği kedi türlerindendir.

Amerikan Bobtail

Amerikan Bobtail, en popüler kedi cinsleri arasında bulunan bir kedi olup, hareketliliği ve oyunculuğu ile oldukça beğenilmektedir.

Yumuşak tüyleri ile tatlı bir kedi türü olarak da nitelendirilebilen bu cins, gerekli durumlarda evde rahatlıkla tek başına bırakılabilir.

Birman

En uslu kedi türleri içerisinde yer alması ile evde yalnız başına durabilen kedi cinslerinden birisine sahip olmak isteyenler için ideal olan Birman… Günün büyük bir bölümünü yatarak geçirir ve bu da evde uzun saatler boyunca yalnız bırakılabileceği anlamına gelir.

Birman kedileri, özellikle çift olarak sahiplenildikleri zaman mama ve su desteği ile haftalar boyunca evde tek başlarına yaşayabilir.

Chincilla

Chinchilla kedi

Yalnızlığı seven kedi cinslerinden birisi olan Chincilla kedisi, sahiplerine düşkün olmakla birlikte sessiz ve uysal bir kedi türüdür. Bu da evde yalnız başına durabilen kedi cinsleri arasında Chincilla kedisini ideal bir seçenek haline getirir.

Ancak Chincilla kedisi uzun tüy yapısı nedeni ile sık sık bakıma ihtiyaç duyar ve bu da onun güzelliğini koruyabilmesi için çok uzun sürelerle evde bırakılmaması gerektiği anlamına gelir.





Pinterest'de Paylaş