Her Evde Bulunabilecek Bitkiden Zehirlenen Kedi ve Tüm Kedi Sahiplerine Uyarı Niteliğindeki Hikayesi

Her Evde Bulunabilecek Bitkiden Zehirlenen Kedi ve Tüm Kedi Sahiplerine Uyarı Niteliğindeki Hikayesi

Eğer hayvanların, özellikle de kedilerin zaten kendiliklerinden onlara zararlı olabilecek şeylerden sakınabildiklerini, bunun için önlem almanıza gerek olmadığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bizlerin sıklıkla kullandığı birçok madde, hatta yediklerimizin birçoğu bile onlar için zehirli olabiliyor hatta daha da acısı bu zehirlenmeler ölümle sonuçlanabiliyor. En dikkat etmemiz gereken husus da bitkiler. Bitkileri hem kedilerimiz için toksik olma tehlikeleri olduğundan, hem de kediler saksı topraklarını eşeleyip ortalığı batırmaya bayıldığından dolayı onlardan uzak tutmamızda fayda var. İşte bu da bir bitkiden zehirlenen kedi ve hepimizin kulağına küpe olması gereken hikayesi.

Elizabeth Mckie adındaki kadın annesinin ölümünün ardından bu şirin siyah beyaz kediyi sahiplendi

zehirlenen-kedinin-hikayesi-1

Elizabeth annesini yakın zamanda kaybetmişti. Bu acıyı atlatmaya çalışırken sahiplendiği bu sevimli kedi ile bağ kurdu.

Kedisinin tüylerine evdeki bir çiçeğin polenlerinin bulaşmış olduğunu görünce temizlemek istedi

zehirlenen-kedinin-hikayesi-3

Tüylerine yapışmış olan poleni temizletmeyen ve huysuzlanan kedisi için internette yardım istedi, asıl tehlikeden habersizdi

zehirlenen-kedinin-hikayesi-6

“Zambak polenlerini beyaz kedi tüylerinden çıkarabilmek için bir önerisi olan var mı? Onu yıkamaya çalıştım fakat psikopatlaştı!! Onları yemeye çalışması kendi hatası sanırım!!” şeklinde bir yazı ile bu fotoğrafı paylaşan Elizabeth’e zambak polenlerinin kedi için çok tehlikeli boyutta zehirli olduğunu söyleyen yorum sahiplerinden durumu öğrendi ve hemen veterinerini aradı. Veterineri ise hemen kedisini acil kliniğine getirmesi gerektiğini söyledi.

Kedi sahipleri dikkat: İşte kediler için çok zehirli olan o bitki, zambak!

zehirlenen-kedinin-hikayesi-5

Zambak ve çeşitlerinin az miktarda olsa bile kediler için ciddi derecede zehirli olduğu bilinen bir gerçek. Lütfen eğer kediniz varsa bu bitkiyi evinize dahi sokmayın! Çünkü bu bitkiyi illa yemeleri gerekmiyor tüylerine polenlerin bulaşması yetiyor, tüylerini yaladıkları için de kolaylıkla sindirim sistemlerine ulaşabiliyor. Nitekim Elizabeth’in durumunda da bu şekilde olmuş…

Tüm çabalara rağmen kurtarılamadı…

zehirlenen-kedinin-hikayesi-4

“Kedim zambağın bir kısmını sindirim sistemine aldığı için, çok üzücü bir şekilde öldü. Lütlen kedilerinizi ve köpeklerinizi bu çiçeklerden uzak tutun çünkü böbrek yetmezliğinden ölebilirler. Yıkılmış durumdayım.”

Acilde yapılan kusturma girişimi ve müdahaleye rağmen kurtarılamayan kedi Mistoffelees’i böbrek yetmezliği yüzünden kaybeden Elizabeth, daha sonra, zambakların etiketlerine insanları bu bitkinin kediler için zehirli olduğuna dair bilgilendirecek bir uyaru eklenmesi için amaçlı imza kampanyası başlatmış.

İçerik kaynağı: Daily Mail





Pinterest'de Paylaş