İtfaiye Tarafından Ölümden Kurtarılıp “110” Adı Verilen Minik Kedinin Hikayesi

İtfaiye Tarafından Ölümden Kurtarılıp “110” Adı Verilen Minik Kedinin Hikayesi

Gün geçmiyor ki ülkemizde miyavsal bir hadise daha olmasın.

Minik yavru bir sokak kedisi, onu rahatsız eden çocuklardan kaçıp “güvenli” bulduğu atık su borusuna giriyor ve orada sıkışıp kalıyor. İtfaiye aranıyor, gelip yavru kediyi kurtarıyorlar ve ona artık 110 diyorlar. Yani itfaiyenin hat numarası.

Tokat, Erbaa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Kaymakam Uğur Boran Caddesi’nde, iki gün önce iddiaya göre mahallenin çocuklarından korkup atık su borusuna kaçan yavru kedi burada sıkıştı. Bugün yavru kedinin sesini duyan vatandaşların ihbarı üzerine Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye giderek çalışma başlattı.

Yavru kedinin atık su borusunun kaldırım altında kalan bölümüne kadar ilerlediği fark edildi. Bunun üzerin kediyi kurtarmak için kaldırımı sökmeye karar verildi. Kaldırım taşları sökülerek yavru kedi sıkıştığı yerden kurtarıldı. Yavru kedi, itfaiye istasyonuna götürüldü.

Ekipler besledikleri yavru kediye itfaiyenin acil çağrı numarası olan ‘110’ ismini verdi. Kurtarılan kedinin veteriner tarafından tedavisi ve aşılarının da yapılacağı öğrenildi.

110’u sahiplenmek isteyen hayvanseverler Erbaa Belediyesi ile iletişime geçebilirler.

Haber Kaynağı: Hürriyet





Pinterest'de Paylaş