Kedi Kumu Tercihi Konusunda Sizi Aydınlatabilecek 7 Önemli Bilgi

Kedi Kumu Tercihi Konusunda Sizi Aydınlatabilecek 7 Önemli Bilgi

Kristali, betoniti, topaklananı, topaklanmayanı derken kafalar karıştı. Hangisi en iyisi sorusuna cevap aslında hem sizin hem de kedinizin alışkanlıklarında gizli buna deneyerek karar vermelisiniz. Tabii ne olursa olsun o kumu temiz tutmak ve kedinizi rahat ettirmek konusunda dikkat etmeniz gerekiyor. Biz yine de karar vermenizi kolaylaştırmak adına bu kum çeşitlerinin iyi ve kötü yanlarını sizin için derlemeye çalıştık.

1. Eğer temizlik için fazla vaktiniz yoksa tercihinizi topaklaşan kumlardan yana kullanabilirsiniz

1

Bu sayede temizlik esnasında hem idrar hem de dışkıyı kürek ile atma şansınız olur, koku ihtimali azalır.

Fakat yavru kedilere dikkat, topaklan kum onlar için iyi bir seçenek olmayabilir67

 

Yavru kediler meraklı olurlar, ve kum koklamak incelemek isteyebilirler. Bu esnada minnak burunlarına yapışan kum tanelerini yutmaları olası. Eğer kumunuz topaklanan cinsten ise bu onların midesinde birikim oluşturabilir ve onları hasta edebilir.

Yavrular için ideali kalın taneli ya da doğal kum

5

Kalın taneli, tozsuz ve topaklanmayan klasik betonit kumlar yavru kediler için ideal aslında. Ya da tamamen doğal malzemeden üretilen kumlardan kullanabilirsiniz, bunlar yutulduğu takdirde kedinizi zehirlemez.

Kristal kumlar iyi mi kötü mü?

7

Kristal kumlar aslında toz yapmamaları ve kolay temizlik açısından iyiler fakat bileşeninde kanserojen madde bulunduğu konusunda uyarılar mevcut. Araştırmanızı iyi

Ben kedim için en doğalını isterim diyorsanız…

6

Aynı betonit kumlar gibi sıvı ile temas edince ufalanıp dibe çöken, aynı zamanda hoş bir çam kokusuna sahip çam paleti kumlar tam size göre. Tabii kedinizin kokudan hoşlanmama ve tuvaletini kullanmama ihtimali de var ki

Bu da bizi bir başka konu olan kokulu kumlara götürüyor

5

Kokulu kumlar, sıvı ile temas halinde hoş bir koku yayıyorlar ve biz insanlar için kedi kumu deneyimini bir parça olsun çekilir hale getiriyorlar. Fakat kediniz için aynısı söz konusu değil. Onlar koku konusunda çok hassaslar, ve koku zevkleri de bizimkilerle uyuşmuyor. Eğer kediniz için sorun yok gibi görünüyorsa bu kumları kullanabilirsiniz, ama kediniz tuvalet dışına dışkılama gibi davranışlar gösterirse kokusuz bir tane seçin.

Eğer tozdan muzdaripseniz, tozsuz kedi kumlarını deneyin

0

Bunlardan bazıları gerçekten vaad ettikleri üzere toz miktarını oldukça aza indirse de, bazıları ne yazık ki bu vaadi yerine getiremiyor. Tozu engellemek için kapalı kedi kumu kaplarından faydalanabilir, tepedeki hava çıkışına kumaş bir filtre yerleştirebilirsiniz.

Kumun kedinizin patilerine yapışıp evde başka yerlere dağılmasından şikayetçiyseniz

kitten in blue plastic litter cat

Malesef bu bütün kum çeşitlerinde olabilir, en aza indirmek için sıvıyla etkileşime girmeyen yani topaklanmayan, tozlanmayan kalın taneli betonit kumlardan kullanabilirsiniz.

 





Pinterest'de Paylaş