Kedilerin Ne Kadar Akıllı Olduğunu Gösteren 7 Miyavsal Olay

Kedilerin Ne Kadar Akıllı Olduğunu Gösteren 7 Miyavsal Olay

Kedilerimiz çok akıllı canlılardır. Kedilerimizin ne kadar zeki olduğunu, belirli durumlarda anlarız. Olaylar konusunda verdikleri tepkiler ile kedilerimiz, ne kadar zeki olduklarını bize her gün gösteriyor. Bu yazımızda kedilerimizin ne kadar zeki olduğunu gösteren 7 olayı inceledik.

1- Yemek yerken sizi takip etmeleri

kedilerin-ne-ladar-akilli-oldugunu-gosteren-olaylar-patiliyo-1
Tavuklu bir sandviç hazırladığınız zamanları düşünün. Bir anda telefon ya da kapı çaldı. Bu sırada o ortamı terkettiniz. Kediniz bir anda mutfak tezgahına çıkıp, ekmeğin içinden tavuğu ayırıp yiyorsa fazlasıyla zeki bir kedidir. Bu düzeyde zeki kediler çok fazla sıkılabilirler. İnsanların bulmaca çözmesi gibi, onların da oyun oynamaya ihtiyaçları vardır. Bu sayede akılları sürekli çalışır ve işlevsel halde kalabilirler.

2- Sihirbaz kedinizin tuvalet kapısını açması

kedilerin-ne-ladar-akilli-oldugunu-gosteren-olaylar-patiliyo-2

Kediler fazlasıyla meraklı canlılardır. Bu merak aslında onların zekalarından kaynaklanmaktadır. Siz tuvalete gittiğinizde, sizle kurduğu bağ yüzünden orada ne yaptığınızı merak ederler. Daha önceden denediği yöntemleri kullanarak, tuvaletin kapısını açar. Bu kapı açma eylemi, sizi de fazlasıyla şaşırtır. Çünkü kediniz fazlasıyla akıllı miyavlardan biridir.

3- Oyuncaklarıyla oynarken farklı yöntemler geliştirmeleri

kedilerin-ne-ladar-akilli-oldugunu-gosteren-olaylar-patiliyo-3

Kediniz oyuncaklarıyla oynarken, siz de onunla beraber oynamak istersiniz. Belirli zamanlarda, kediler oyuncak seçimlerinde ve oyun isteklerinde, sizi dinlemek istemezler. Kendi seçimlerini size sunarak birey olmanın gerekliliğini yerine getirirler. Eğer böyle bir kediye sahipseniz, kediniz fazlasıyla akıllıdır.

4- Ödüllendirilmek isterler

kedilerin-ne-ladar-akilli-oldugunu-gosteren-olaylar-patiliyo-4
Kedileriniz bazen ödüllendirilmek isterler. Ona her zaman vermediğiniz, belirli zamanlarda verdiğiniz ödül kavanozlarının etrafında dikilirler. Bazen bu kavanoza ve size bakarak, aradaki boşlukta ne istediklerini anlatırlar. En sonunda da hedeflerine ulaşırlar. Böyle bir kedi dışavurumunu zekasıyla beraber dile getirmektedir. Böyle bir kediye sahipseniz, bu kedi fazlasıyla özel bir kedidir.

5- Bulmaca yaparken size eşlik ederler

kedilerin-ne-ladar-akilli-oldugunu-gosteren-olaylar-patiliyo-5
Masa üstünde bulmaca yaparken, kediniz bir anda masaya tırmanır ver bulmacanın ortasına oturur. Bazı zamanlarda parçaları alarak, kendi özel yerine götürürler. Bazı zamanlar ise sadece parçaları kemirirler. Bu hem sizin dikkatinizi çekmek, hem de bu davranışlardaki zeka ile sizi keyiflendirir.

6- Su isterken sizi yönlendirmeleri

kedilerin-ne-ladar-akilli-oldugunu-gosteren-olaylar-patiliyo-6
Kedilerin su ile araları fazlasıyla iyidir. Susuz hissettiklerinde sizi yönlendirirler. Bu yönlendirme mutfağa gitme ve musluğun yanında miyavlama ile başlayabilir. Bazı kediler ise musluğu kendileri de açıp, su ihtiyacını giderebilirler. Akıllı bir hayvanın, yapacağı ilginç şeylerden bir tanesidir. Bu kedi sahiplerini elbette hiç şaşırtmaz.

7- Uyuklamak da bir zeka göstergesidir

kedilerin-ne-ladar-akilli-oldugunu-gosteren-olaylar-patiliyo-7

Bazı kediler enerjilerini toplu halde tutmak isterler. Bazı olaylara karşı ilgisiz gözükebilirler. Bunun sebebi bazı durumların ilgilerini çekmemesi, kendi isteklerine göre şekillendirmek istemeleri ve basitçe ilgilenmemeleri de olabilir. İlgisiz olmak da bu durumlar da, akıllı kedilerin farklı bir yansıması olmaktadır.





Pinterest'de Paylaş