Kedinizin Davranışlarından Size Aşık Olduğunu Anlamanın 9 Yolu

Kedinizin Davranışlarından Size Aşık Olduğunu Anlamanın 9 Yolu

Hani daha önce kedi sevgisiyle kalbi “miyav miyav” diye atmayan, hatta bu sevginin 216727287 km uzağından geçen insanlar der ki “kediler nankördür”. Tek bildikleri şey budur. Neymiş efendim, kediye kim ciğer verirse ona gidermiş. Kara kediler de uğursuzmuş, falan filan…

Neyse ki sosyal medya güzel bir şey. Herkese ulaşabiliyor. Bu insanların, kedi sevgisine binlerce kilometre uzaklıktaki kalplerine bile. Kedili videolar izliyorlar, gülümsüyorlar… “Lan?” diyorlar, “bu kediler de tatlıymış aslında be!”.

Bu insanlar “kediler sevmez” de diyorlardır. Kimseler umurunda olmaz kedilerin. Ama kediler sever efendim ve bunu yalnızca gerçek kediseverler bilir.

Peki ya kediniz sizi gerçekten sevdiğini nasıl belli eder, neler yapar, nasıl davranır?

Buyurun en güzide illüstrasyonlarla kedisel aşka.

#1 “Patileriyle yoğurma, masaj”

kedim bana asik mi
Kediniz bir anda üzerinize çıkıp sizi bir güzel yoğurmaya başlıyorsa bu “seni seviyorum” demenin en miyavsal şeklidir.

#2 “Hediyeler getirmesi”

kedim-bana-asik-mi-patiliyo-2
Kediniz size ufak tefek eşyalar, oyuncaklar ya da yakaladığı ölü hayvanları getirmesi duyduğu minnetin işaretidir. Yani aslında şöyle demek istiyor; “ne güzel kakalı kumumu temizliyosun, ne güzel bana mama veriyosun, ne güzel seviyosun al sana hediye! miyav.”

#3 “Başıyla okşama”

kedim-bana-asik-mi-patiliyo-3
Kedilerin kafa ve yanak bölgelerinde kendilerine has koku yayan gizli bezleri vardır. Eğer kediniz başıyla sizi bir güzel okşuyorsa bunun anlamı sizi işaretleyerek “ailemden birisin sen” demek istemesidir. Yani gerçekten kedi annesi ya da babası oluyorsunuz bu durumda.

#4 “Gözlerinize odaklanma ve gözlerini hafifçe kısıp açma”

kedim-bana-asik-mi-patiliyo-4
Kediniz hayalet görmüş gibi size bakıp, yavaşça gözlerini kısıp açıyorsa endişeye kapılmayın hala yaşıyorsunuz ve ölmediniz! Kediniz sadece size duyduğu güveni göstermeye çalışıyor.

#5 “Göbişini gösterme”

kedim-bana-asik-mi-patiliyo-5
Kedilerin tanımadıkları kişilere göbeklerini sevdirmekten pek hoşlanmadıklarını, hemen atağa geçip o eli bir güzel katır kutur ısırmaya başladıklarını ve pati attıklarını hepimiz biliyoruz. Eğer bir kedi zayıf noktası olan göbeğini size doğru döndürüyor ve bakışlarıyla “geh bi okşa hadi oh” diyorsa bu size duyduğu miyavsal sevgiden dolayıdır.

#6 “Kuyruk dikmece”

kedim-bana-asik-mi-patiliyo-6
Kediniz kuyruğunu dikip, kıvır kıvır etrafta dolanıyorsa bilin keyfi pek yerinde. Yaptığınız davranıştan dolayı minik kalbi küt küt atıyor ve o gerçekten dünyanın en mutlu kedisi.

#7 “Parmak ısırma”

kedim-bana-asik-mi-patiliyo-7
Biz buna halk dilinde “barmak yeme” diyoruz. Kediniz parmaklarınızı ısırıyorsa ve bu biraz acıtıyorsa aman paniğe kapılmayın. Gülü seven dikenine katlanır efendim. Kedinizin parmaklarınızı ısırması ve onlarla oynaması onların tıpkı diğer kedilerle etkileşime geçtikleri sırada yaptıkları davranışlar gibidir. Yani sizi başka bir kedi sanıyor ve oynamak, ilgilenmek istiyor olabilir. O yüzden parmak acısına devam.

#8 “Bacaklara sürtünme”

kedim-bana-asik-mi-patiliyo-9
Eğer kedicik bacağınıza sürtünüp duruyor ve bir yere hareket etmenize engel oluyorsa size kokusunu bir güzel sürüyor demektir efendim. Böylece sizi sevgiyle işaretleyen kediler “bu insan benim!” demek istiyor. Ne yazık ki beşik kertmesiyle değil, kedi kertmesiyle vardınız sevdiceğinize. Ona iyi bakın!

#9 Ve “mırıldaması”

Kedi mırıldamasının tedavi edici gücünden daha önceden bahsetmiştik.

Yani hem ruha hem de fiziğinize yararlı bir şey. Her türlü güzel yani. Kediciğiniz size uzun uzun mırlıyorsa bu sizinleyken duyduğu huzurdan dolayı. Ve emin olabilirsiniz ki ikinizi ayrıca bir Ferhat ile Şirin ya da Leyla ile Mecnun gibi görüyor.





Pinterest'de Paylaş