Kedinizin Sizi Deliler Gibi Sevdiğinin 8 Miyavsal İşareti

Kedinizin Sizi Deliler Gibi Sevdiğinin 8 Miyavsal İşareti

Hepimiz, kedi dostlarımızı çok seviyoruz. Elbette onlar da bizleri çok seviyorlar. Peki kediler, sevgilerini nasıl ifade ediyorlar? Kedilerin sevgilerini ifade etme şekilleri bazen açık, bazen de biraz üzeri kapalı olabiliyor. İşte kedinizin sizi çok sevdiğinin 8 işareti.

1. Göbeğini çekinmeden açıp yatar ve sevdirir

kediler nasil asik olur
Pek çok diğer hayvan gibi kediler de karınlarını rahatça açmaktan çekinirler. Eğer kediniz, sizin yanınızda rahatça göbeğini açıp yatıyor, hatta sevmenize izin veriyorsa yanınızda tamamen güvende hissediyor demektir. Ayrıca bu, kedinizin sizin tarafınızdan korunduğunu ve sevildiğini hissettiği anlamına da gelir.

2. Sık sık kafa toslar ve üzerinize feromon bırakır

kediler-nasil-asik-olur-patiliyo-2
İnsanlarda ve diğer hayvanlarda arkadaşça bir hareket sayılmasa da kediler için kafa toslamak, dostluk ve sevgi göstergesidir. Kediler bu kafa toslamalar esnasında üzerimize feromon bırakarak bizi ne kadar sevdiklerini ve bizim onlara “ait olduğumuzu” başka kedilere de kanıtlamış olurlar. Kedisi olan arkadaşlarımızın evlerine gittiğimizde üzerimizdeki feromon, bir kedi tarafından “sahiplenildiğimizi” diğer kediye iletmiş olur 🙂

3. Bazen ayarı biraz kaçabilen aşk ısırıkları…

kediler-nasil-asik-olur-patiliyo-3
Kedilerin sevgilerini gösterme şekillerinden biri de oyuncu, küçük aşk ısırıklarıdır. Eğer kediniz, halk arasında “canı kaynadı” ya da “içi kaynadı” gibi deyimlerle ifade edilen sevgi patlaması durumunu yaşayıp parmaklarınızı, ellerinizi hatta burnunuzu ya da yanaklarımızı küçük küçük ısırıyorsa sizi gerçekten çok seviyor demektir. Bu ısırıkların ayarı zaman zaman kaçsa da kediler tarafından sevilmek paha biçilemez 🙂

4. Evin içinde sizi takip eder ve bacaklarınıza dolanır

kediler-nasil-asik-olur-patiliyo-4
Kediler, gerçekten çok sevdikleri insanlara hep yakın olmak isterler, onları evin içinde takip eder ve bacaklarına dolanır hatta zaman zaman ufak kazalara bile neden olabilirler 🙂 Bu davranışlar da kedinizin size olan sevgisinin göstergeleridir.

5. Pati pati yapar

kediler-nasil-asik-olur-patiliyo-5
Kediler, sevdikleri insanlara bebekken annelerini emerken yaptıkları pati pati hareketini yaparlar. Masaja ya da hamur yoğurmaya benzetebileceğimiz bu hareket de sevgi göstergesi olan hareketlerdendir.

6. Kuyruğunun ucunu titretir

kediler-nasil-asik-olur-patiliyo-6
Kedilerin kuyrukları, duygu sensörü gibidir. Her kuyruk hareketi, başka bir duyguyu ifade eder. Eğer kediniz ayakta dururken kuyruğunu dik hale getirip, ucunu titretiyorsa size “Seni seviyorum.” diyordur.

7. Mırlamanın/torlamanın gücü!

kediler-nasil-asik-olur-patiliyo-7
Herkes, kediler mırladığı/torladığı zaman bunun, mutlu olduklarının işareti olduğunu bilir. Dolayısıyla kedi torlması/mırlaması da, kedilerin sevgilerini ve mutluluklarını ifade etme biçimlerinden biridir.

8. Ve gözleriyle kedi öpücükleri verir

kediler-nasil-asik-olur-patiliyo-8
Kediniz sizinle sık sık göz teması kuruyorsa çok şanlısınız. Çünkü bu, kediniz tarafından çok sevildiğiniz anlamına gelir. Kedilerin bizlerle kurdukları uzun ve direkt göz teması, kedi öpücüğüdür. Kedi öpücüğünü, yavaş göz kırpmaları takip ediyorsa onun “bir tanesi” olmayı başarmışsınız demektir.





Pinterest'de Paylaş