Kedinizin Sizi Tamamen Ele Geçirdiğinin 6 Miyavsal İşareti

Kedinizin Sizi Tamamen Ele Geçirdiğinin 6 Miyavsal İşareti

Kedinizin “sahibi” olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Emin misiniz? Peki o zaman soruyoruz? Evde sözü geçen kim? Bütün isteklerini küçük bir diktatör gibi yaptıran kim? Yatağın en güzel yerinde yatan ya da evin en güzel yerlerinin keyfini çıkaran kim? Evinizde en çok sevilen, el üstünde tutulan kim? Şimdi bir daha düşünün. Acaba kim kimin “sahibi”?

Şaka bir yana, ailemizin patili üyeleri kedi dostlarımızı çok seviyoruz ve hep mutlu olsunlar istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bazen onları memnun etmek için istemediğimiz ya da bizi bunaltan durumlarda da kalabiliyoruz. Çünkü onlar bizim kıymetlilerimiz. İşte kıymetli dostlarımız tarafından tamamen ele geçirildiğimizin 6 işareti.

1. Kedim ne yemek isterse onu yer

kediyle-yasamak-patiliyo-1

Dürüst olun: Kedinizi memnun edebilmek için bugüne kadar kaç çeşit mama denediniz? Kedilerle hayatını paylaşanlar bilir, istisnalar olmakla birlikte kediler gurmedir. Hafta başında ona aldığınız bir şeyi severek yemiş olabilir ama bu hafta sonu onu yine aynı iştahla yemek istediği anlamına gelmeyebilir. Dolayısıyla ne istediğini bulup ona vermek yine sizin işinizdir. Çünkü onun mutluluğu her şeyden önemlidir.

2. Kedimi asla yerinden kaldırmam ya da kaldırtmam. Asla!

kediyle-yasamak-patiliyo-2
Eğer bir kedi tarafından “sahiplenildiyseniz” bu, her işinizi onunla beraber yapmak zorunda kalabileceğiniz anlamına gelir. Çamaşır asmak, çamaşır katlamak, yemek yapmak, bilgisayar başında çalışmak ya da internette sörf yapmak gibi. O gelip çamaşırlığa çıkabilir, temiz çamaşırların üzerine yatabilir, bilgisayarın klavyesine, laptopun üzerine uzanabilir ve onu asla kaldırmazsınız. Bazen de televizyon izlerken kucağınızda uyur ama siz bacaklarınız uyuşsa bile kıpırdamazsınız. Çünkü onun mutluluğu her şeyden önemlidir.

3. Oynamayacağını bile bile ona sürekli oyuncak almaya devam ederim

kediyle-yasamak-patiliyo-3
Evinizde şu an kaç tane oyuncak fare, top, kedi oltası, yumuşak, pofidik çeşitli oyuncak var? Muhtemelen sizin kedi dostunuz da bu oyuncakların çoğuyla ya hiç oynamıyor ya da 1-2 dakika oynayıp bırakıyor. Ama ona beğendiğimiz tüm oyuncakları pek ilgilenmeyeceğini bile bile almaya ve hediye etmeye devam ediyorsunuz. Neden mi? Denemeye değer, çünkü onun mutluluğu her şeyden önemlidir.

4. Kedimle su bardağımız ortak

kediyle-yasamak-patiliyo-4
Kedilerin kendi su kapları yerine, aile üyelerinin su bardaklarını tercih ettiği bilinen bir durum ama ele geçirilmiş olmanın işareti, buna izin veriyor olmak ve hatta rahat içebilmesi ona zaman zaman bardağı eğerek yardım ediyor olmak. Yeter ki o mutlu olsun.

5. Akıllı telefonum kedimin fotoğrafları ve videoları ile dolu

kediyle-yasamak-patiliyo-5
Hemen telefonunuzu çıkarın ve kedinizin kaç tane fotoğrafı ve videosu olduğunu sayın. Çok zor değil mi? Çünkü sayısız fotoğraf ve video var. Fazla söze gerek yok, kediniz yalnızca sizi değil, cep telefonunuzu da ele geçirmiş!

6. Kedim yatağın ortasında yatar. Ben de kenara sıkışırım

kediyle-yasamak-patiliyo-6
Kediler, aslında yatakların gerçek sahipleridir. Bizler de bizim için uygun görülen yere sığmaya çalışırız. Üstümüz açık alır, ayağımız dışarı sarkar, belimiz tutulur ama olsun. Kedilerimiz rahatsa sorun yok. Çünkü onların mutluluğu her şeyden önemlidir.





Pinterest'de Paylaş