Müjdeler Olsun: Sokak Hayvanlarına İşkence Edenlere 4.5 Yıl Hapis Cezası Geliyor

Müjdeler Olsun: Sokak Hayvanlarına İşkence Edenlere 4.5 Yıl Hapis Cezası Geliyor

Hala sokaktaki dostlarımıza işkence edildiğini biliyor musunuz? Bu kanunun çıkmasını ve onaylanmasını hayvanseverler olarak hemen istiyoruz.

Savunmasız, dostlarımızı acımasızca katleden caniler ile ilgili yasal bir düzenleme geliyor. Artık hayvanlara kıyanlar hapisle cezalandırılacak.

Bilgisine ulaştığımız kanun tasarısına göre sahipli veya sahipsiz hayvanlara işkence eden, öldürenler 4.5 yıl, nesli yok olma tehlikesi altında olan hayvanları öldürenler 7 yıla kadar hapse mahkum edilecek…

4 Ocak tarihli yazıda, kanun tasarısı taslağıyla ilgili 30 gün içinde görüş bildirilmesi istendi.

Milliyet’in haberine göre, yapılacak değişiklikler şöyle: Sahipli veya sahipsiz hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden ya da haklı bir neden olmaksızın öldüren 4 aydan 3 yıla kadar hapis. Birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında artırılarak 6 aydan 4.5 yıla çıkacak.

Nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldüren 3 yıldan 7 yıla kadar hapis. Birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında artırılarak 4.5 yıldan 10.5 yıla kadar hapis olacak.

Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 2 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Bakanlık Başvurusu

Sahipli hayvana karşı işlenen suçlar sahibinin şikâyetine, sahipsiz hayvanlara işlenen suçlar ise Orman ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet başsavcılığına yazılı başvurusuna bağlandı. Bakanlık bu görevi bölge müdürlükleri ile il ve ilçelerdeki taşra teşkilatları aracılığıyla yerine getirecek.

 





Pinterest'de Paylaş