Öğrenelim: Evde Yavru Kedilerimize Tuvalet Eğitimi Nasıl Verebiliriz?

Öğrenelim: Evde Yavru Kedilerimize Tuvalet Eğitimi Nasıl Verebiliriz?

Yavru kedilere tuvalet eğitimi vermek diğer canlılara göre daha kolaydır. Öncelikle yavru olarak aldığınız kediniz için ideal derinlikte ve yaşam alanına göre ideal ölçülere sahip olacak bir  kum kabı almalısınız. Eğer yavru kedinizi bir petshoptan almışsanız orada sürekli yanında olduğu kum kabının eşini alarak tuvalet eğitimini daha kısa süre de daha kolay bir şekilde verebilirsiniz.

Almış olduğunuz kum kabının tabanını 3 parmak yüksekliğinde kum ile doldurmalı ve kedinizi kum kabının içine bırakarak alışmasını sağlamalısınız. Daha sonra kedinizi beslediğinizde ve her öğünden sonra kedinizi sürekli olarak kum kabının içine koymalı ve tuvaletini buraya yapmasını sağlamalısınız.  Her yemekten sonra kediniz yaşam alanı olarak kum kabının içinde olacağından artık tuvaletini buraya yapacaktır.

Ayrıca kedilerde tuvalet işareti olan içe bükülme, dışarı çıkma isteği oluşması, çevresini koklaması gibi farklı davranışlarda bulunması durumunda kedinizi alarak kum kabının içine koymalısınız.  Bu şekilde yavru kedinizin tuvalet için kendinizi kum kabında bulması onda alışkanlık yapacak ve siz olmasanız dahi tuvaleti geldiğinde kum kabının içine girecektir.

Kedilerde tuvalet eğitimi için kum kabının periyodik olarak temizlenmesi ve taze kum ile doldurulması gereklidir. Böylece kediniz kokudan rahatsız olmayacak ve  kum kabına daha kolay alışacaktır. Kum kabı içinde biriken dışkılar nedeniyle hem koku oluşacaktır hem de  kedinizin sağlığını tehdit eden bakterilerin yaşam alanı olacağı için kum kabını sürekli temizlemelisiniz.

Kediniz kendini huzursuz hissettiğinde kum kabından çıkmak isteyecek ve tekrar kum kabına girmek istemeyecektir. Bu durumda evin dışında bir alana kum sermeli ve kedinizi bu kum alanına bırakmalısınız. Böylece huzursuz olsa dahi kum alanında yaşayacağını bilmeli ve tuvaletini yapması gerektiği yerin kum kabı olduğunu anlamalıdır. Kedilerde tuvalet eğitimi için tercih edeceğiniz bir diğer yol kedinizi takip etmek ve tuvaletini yapacağı zaman aralıklarında kum kabının içine koymaktır.

Yavru kediler genel olarak 2 – 3 saat aralığında tuvaletlerini yaptıkları için bu sürelerde kedinizi kum kabı içinde tutmalısınız.  İster öğünlerden sonra ister 3 saatlik periyotlar ile kedinizi kum kabına alıştırmalı ve tuvaletini buraya yapmasını sağlamalısınız.





Pinterest'de Paylaş