Özgürlüğüne Kavuşan At Veteriner Hekime Bakın Nasıl Teşekkür Ediyor

Özgürlüğüne Kavuşan At Veteriner Hekime Bakın Nasıl Teşekkür Ediyor

Dünyanın en büyük düşmanı insanlar. Diğer tüm canlıların toplamı bizim dünyaya verdiğimiz zararın yakınına bile yaklaşamaz. Sürekli doğayı katlediyoruz.

Ne varsa tüketiyoruz ve üretmek için hiç bir adım atmıyoruz. Bizlerin yüzünden dünya yavaş yavaş yaşanılmaz bir yer haline geliyor. Küresel ısınma, doğa ve hayvan katliamları derken kendi sonumuzu hazırlıyoruz.

Ve hiç bir suçu olmayan hayvanların da… Bu örneklerden biri Romanya’dan geliyor. Yarattığımız hasarı bir kez daha yüzümüze bir tokat gibi çarpıyor.

Atlar ve diğer canlılar dünyanın en zararsız hayvanlarıdır. Asil renkleri ve görünümleri ile kalplerimizi eritiyorlar.


Koca yürekli bir hayvan sever kötü durumda olan bir ata elini uzattı ve ona özgürlüğünü verdi.

Bu sevimli at ise iyi kalpli veteriner hekime bakın nasıl teşekkür etti.Romanya’da bir atın arka ayağına zincir bağlanmıştı ve hayvan koşamıyordu.

Koşması engellenmesi için bu vicdansızca hareket yapılmıştı.


Hayvan ne kadar uğraşırsa uğraşsın zincirden kurtulamamıştı. Zincir çok sıkı bağlanmıştı. Bir veteriner hekim attan haberdar olunca hemen yardımına koştu.


Hayvanı bir an önce özgürlüğüne kavuşturmak için sabırsızlanıyordu. Atı kurtarınca at teşekkür etti.


Veteriner hekim sonunda atı özgürlüğüne kavuşturmayı başardı. Herkes atın bir an önce uzun süredir yapmadığı şey olan koşmasını bekliyordu. At veterinere ilginç bir şekilde teşekkür etti.


At dönüp veteriner hekime baktı. Suratına doğru yakınlaşarak ona ne kadar minnettar olduğunu gösterdi. Daha sonra da ailesinin yanına döndü.


Veteriner hekim olmasaydı at belki de ayağındaki zincirle ölecekti.

İster bir at isterse de bir kaplumbağa olsun yardıma ihtiyacı olan hayvanları kurtaran kişiler ayakta alkışlanmayı hak ediyor. 





Pinterest'de Paylaş