Pet-Shop’ta Ölüme Terk Edilmişken Kurtarılan Kedinin Gözleri Buğulandıracak Değişimi

Pet-Shop’ta Ölüme Terk Edilmişken Kurtarılan Kedinin Gözleri Buğulandıracak Değişimi

Ne yazık ki ülkemizdeki istatistiklere baktığımızda evlerinde evcil hayvan besleyen insanların %50’si sokaklar ve barınaklar evcil hayvanlarla doluyken bu hayvanlarını pet-shop’lardan satın alıyorlar. İnternetten de illegal satış yapan bu insanlara duyulan rağbet yüzünden “evcil hayvan pazarı” hız kesmeden büyüyor. Yasalardaki boşluklar ve bir “heves” olarak alınan evcil hayvanların çoğu ne yazık ki bizim bu kirli dünyamız içinde yok oluyor. Küçük Ponç da o hayvanlardan biriydi… Neyse ki tesadüfen güzel kalpli bir hayvanseverle karşılaştı ve gelecek günleri geçmişini patileyip, bi kenara attı.

Umuyoruz ki yakın zamanda çıkacak yasalarla daha fazla tedbir ve denetim uygulanır ve artık böyle manzaralarla karşılaşmayız.

Onun adı Ponç… İstatistiklere göre Türk halkının %50’si yasak olmasına rağmen evcil hayvanlarını pet-shoplardan almaya devam ediyor

pet-shop-kedi-patiliyo-1s
İnternetten de gayet alenen satış yapan bu pet shop’lar, gelen yoğun talepten dolayı bu cins hayvanları sağlıksız şartlar içinde yurt dışından kaçak olarak ülkeye sokuyor.

Bu yoğun talep de onun gibi diğer cins kedilerin sağlıksız şartlar altında telef olmasına neden oluyor

pet-shop-kedi-patiliyo-2
Ponç, bitap düşmüş durumda, bir gözünü neredeyse kaybedecek…

Neyse ki güzel kalpli hayvansever Mine Hanım onu tesadüfen pet-shop’ta buldu ve ölmesine göz yummayarak bu kediyi oradan kurtardı

pet-shop-kedi-patiliyo-3
Hayvanları satın almaya kesinlikle karşı olan Mine Hanım, yardım ister gibi bakan Ponç’a kıyamayıp onu kurtararak tedavi ettirdi.

Aylar süren tedaviden sonra göz enfeksiyonu ve mantarları bulunan Ponç ölümün kıyısından sevginin yardımıyla çekildi…

pet-shop-kedi-patiliyo-4

O bugün sağlığa ve huzura kavuşmuş durumda ama pet-shoplardaki binlerce cins kedi onun kadar şanslı değil…

pet-shop-kedi-patiliyo-5
Bu yüzden herhangi bir pet-shop’ta cins hayvan satıldığını gördüğünüzde o dükkanı HAYTAP‘a (Hayvan Hakları Federasyonu) şikayet edip, sosyal medyada dükkanın fotoğraflarını paylaşarak ifşa olmalarını sağlamanızı istiyoruz.

Çok zor değil, #SatınAlmaSahiplen…





Pinterest'de Paylaş