Sahibinin Peşini Bırakmayan 9 Kedi Cinsi

Sahibinin Peşini Bırakmayan 9 Kedi Cinsi

Kedileri bilirsiniz, köpekler gibi peşinizden koşmazlar, daha nazlıdırlar.

Onların kalbini kazanmanız için bayağı uğraşmanız gerekebilir.

Birçok insan kedilerin köpekler kadar sevgi dolu olsa da sevgilerini göstermediklerini düşünüyor, ama bu yargılarımızı biraz değiştirmemiz gerekiyor çünkü bu listedeki 9 kedi cinsi sahiplerinin yanını bir saniye olsun bırakmak istemiyor!

İşte sahibinden ayrılamayan 9 kedi cinsi:

1. Scottish Fold

kedi cinsi
Oyuncak bir ayı gibi yumuşak ve tüylü olan bu kediler ülkemizde de en çok tercih edilen kedi cinslerinden. Scottish Fold cinsi kediler her dakika sahiplerinin yanında olmalarıyla bilinir ve genelde sahiplerini odadan odaya takip ederler. Sessiz ve sosyal olan bu kediler, çocuklarla da çok iyi anlaşırlar.

2. Ragdoll

kedi-cinsi-patiliyo-2
Görünüşlerinden sevimlilik akan Ragdoll kediler, sakin ve sevecenlikleriyle öne çıkıyor. Çok ses çıkarmamakla birlikte, Scottish Fold kediler gibi çocuklarla çok iyi anlaşırlar ve tam bir apartman kedisi oldukları söylenir.

3. Tonkinese

kedi-cinsi-patiliyo-3
Aşırı sosyal olan bu kedilerin onları çok sevecek ve sürekli ilgilenecek insanlar tarafından sahiplenilmesi gerekiyor, çünkü Tonkinese cinsi yaşadığı evdeki her insanı çok sevebilecek ve onlardan da aynı ilgiyi bekleyecek bir cins.

4. Birman

kedi-cinsi-patiliyo-4
Birman kedileri insanların modlarına göre hareket etmeleriyle ünlüdür, örneğin sahipleri mutlu ve enerjik hissediyorsa karşılarında oyuncu bir kedi bulurlar; ama tam tersi durumda da, sahiplerinin üzgünlüğüne çare bulmaya çalışacak, onları teselli edecek sakinlikte olabilirler. Birman kediler, aşırı duygusal ve sadık oldukları için, evde başı boş gezmek yerine hep sahipleriyle birlikte durmak isterler.

5. Siyam

kedi-cinsi-patiliyo-5
Türkiye’de çok yaygın kedilerden biri de Siyam kedileri. Siyam kedileri enerjik ve eğlenceli oldukları kadar sadık ve sevgi dolu, birçok insana göre bu kedilerin sevgileri, sahiplerine bakışlarından bile anlaşılıyor. En sevdikleri aktivite sahiplerinin yanında kendilerini sevdirmek olsa da Siyam kedileri bu listedeki en enerjik kedilerden.

6. Kurilian Bobtail

kedi-cinsi-patiliyo-6
İsmini pek duymadığımız bu kedi türü, oldukça sakin ve sevecen olmalarıyla biliniyor. Rusyadan gelen ve diğer cinslere kıyasla nispeten daha geç ortaya çıkmış Bobtail cinsi kedilerin en sevdikleri aktivite sahiplerinin yanında yatıp kendini sevdirmek! Ayrıca çok sosyal olan bu kediler, evdeki diğer hayvanlarla da kısa sürede anlaşabilir.

7. Bombay

kedi-cinsi-patiliyo-7
Bombay kedileri, herhangi birinin kucağına gidip kendini sevdirecek kadar sevecen olmalarıyla bilinse de, en çok sahiplerinin kucaklarından ayrılmazlar. Çocuktan yaşlıya, her yaşta insanla çok iyi anlaşabilir ve herkesle çok kolay arkadaş olabilirler.

8. Sfenks

kedi-cinsi-patiliyo-8
Görünüşleri diğer kedilerden çok farklı olan Sfenks kedilerinin sert bakışlarına kanmayın, kendileri sarılmayı en çok seven kedilerden! Tüyleri olmadığı için mırıldamalarını daha rahat hissettiğiniz bu kediler, sahiplerine 7/24 sevgi gösterisi yapmayı çok severler, ayrıca ısıya ihtiyaçları olduğu için sizin kucağınıza diğer kedilerden daha çok gelecektir.

9. Fars Kedisi

kedi-cinsi-patiliyo-9
Aşırı tüylü Fars kedileri, kucağınızı boş bulduğu an oraya yerleşip siz kalkasıya kadar yanınızdan ayrılmaz. Bu şirin kediler varken iş yapmak imkansızdır, çünkü işinizi durdurup size kendini sevmeniz için şirinliğiyle baskı yapacaktır. Unutmayalım ki, bazı kediler sevgilerini fiziksel olarak daha fazla gösterse de, evimize aldığımız her tüylü arkadaşımız bizi dünyalar kadar sevecektir. ♥





Pinterest'de Paylaş