Smokinli Kedi “Tuxedo” ve Onu Diğer Kedilerden Ayıran 6 Belirgin Özelliği

Smokinli Kedi “Tuxedo” ve Onu Diğer Kedilerden Ayıran 6 Belirgin Özelliği

Elbette tüm hayvan dostlarımız gibi kedi dostlarımızın hepsi de çok özel ve kıymetli. Tombiş sarmanlarımız, afacan tekirlerimiz, sevimli calicolar ve dünya tatlısı siyah kediler… Her kedinin kendine has, öne çıkan özellikleri var. Bu durum smokinli kediler, yani tuxedo kediler için de geçerli. Peki çocukluğumuzdan bu yana Sylvester ve Felix gibi sevilen karakterlerle gönüllerimizde yer eden smokinli kedilerin özellikleri nelerdir?

Smokinli kediler, adlarında da anlaşılacağı gibi smokin giymiş gibi görünen siyah-beyaz kedi dostlarımızdır. Hatta bazı smokinli kedilerin, smokinlerinin altında beyaz botları bile vardır!

Hem dişilerin hem erkeklerin “giyebildiği” smokinleriyle siyah-beyaz kediler, oldukça zeki, biraz yaramaz, sevgi dolu ve arkadaş canlısı olurlar. Eğer smokinli bir kediyi ailenize kattıysanız dünyanın en soğukkanlı, en zeki ve sevecen hayvanlarından biriyle hayatınızı paylaşacaksınız demektir.

Smokinli kedilerin kendilerine has karakterleri vardır. Kendilerine ait bir battaniyeleri, bir ya da iki tane sevdikleri oyuncakları olur ve bunları kendileri seçerler. Cesur ve atak bir yapıları vardır, aile üyelerini önemserler, korurlar ve sevgi dolu bir yapıya sahiptirler.

İşte smokinli kedilerin 6 belirgin özelliği…

Smokinli kedilerin diğer kedilere oranla daha zeki oldukları düşünülüyor. Hatta smokinli kedilerin diğer kedilerden %200 daha zeki olduğu iddiası bile var! Aileleri de bu iddianın en büyük savunucuları.

1.Smokinli kediler çok zeki olurlar.

Smokinli kediler ekinoks zamanlarında ortadan kaybolurlar. Çoğunlukla gözleri açık doğarlar. Diğer kedilerin aksine çoğu smokinli kedi suyu sever. Suyu sevmeyenler bile iyi yüzer. Kediler arasında en iyi görenler de smokinli kedilerdir ve kızılötesi ışınları da görebilme yetisine sahiptirler.

2.Smokinli kedilerin çarpıcı ve kendilerine özgü özellikleri vardır.

Eski Mısır’da tapınılan smokinli kedilerin ailelerine uğur getirdiğine inanılır.

3.Smokinli kedilerin şans getirdiğine inanılır.

Smokinli kedi yavrularının çoğu gözleri açık olarak dünyaya gelir. Smokinli kedi yavruları, minik birer yetişkin gibi olurlar. Yetişkin kediler gibi davranır, diğer yavrulardan bu özellikleriyle ayırt edilirler.

4.Smokinli kedi yavruları büyümüş de küçülmüş gibidir.

Hasta, üzgün ya da kızgın olduğunuzda smokinli kediler yanınızdan ayrılmak istemezler. Fiziksel temas kurarak, kucağınıza yatarak ya da kafa sürterek sizi sakinleştirmek ve mutlu etmek için çaba sarf ederler. Ancak eğer hastalık nedeniyle hapşurup öksürüyorsanız kaçarlar, çünkü smokinli kediler bağışıklıklarını çok katı kurallarla korurlar. Bütün gün dertlerinizi dinleyebilirler, ancak ne olursa olsun öğünlerini kaçırmazlar, kendilerine iyi bakarlar.

5.Smokinli kediler aile üyelerine karşı korumacıdırlar.

New York’ta bulunan meşhur Metropolitan Operasına tek kabul edilen kediler smokinli kedilerdir. Ayrıca William Shakespeare, Beethoven, Isaac Newton gibi dahilerin kedi dostları da smokinlidir. Acaba bu bir tesadüf mü? Kim bilir?

george_a_perfect_example_of_a_tuxedo_cat





Pinterest'de Paylaş