Sokak Hayvanları İçin Kapı Kapı Dolaşıp Yemek Atıklarını Toplayan Kadriye Nine İle Tanışın

Sokak Hayvanları İçin Kapı Kapı Dolaşıp Yemek Atıklarını Toplayan Kadriye Nine İle Tanışın

Böyle güzel insanlar yaşadığını bilmek tüm hayvanseverlere umut veriyor. Dileriz bu olay bazı insanlara örnek olur ve bu davranış çoğalır.

Kadriye Sarı 75 yaşında yüreği iyilik dolu bir kadın. Ankara’da karkış demeden kapı kapı dolaşarak lokantalardan ve farklı işyerlerinden bayat ekmek toplayan Kadriye nine, bu yolla onlarca sokak hayvanını besliyor.

Kızılay, Ulus, Çankaya arasında başlıyor sokak sokak yemek bulma mesaisine. Sırtında koca çuvallarla kapı kapı dolaşıyor, her gün 3-4 saat bu şekilde dolaştıktan sonra topladıkları ekmek ve yemek artıklarıyla evinin yolunu tutuyor.

Kediler için işe başladı

Kadriye Ninenin hikayesi aslında çok trajik. Eşini, yanı başında bir trafik kazasında kaybediyor ve 22 yaşında 6 aylık oğlu ve 2 yaşındaki kızıyla bir başına kalıyor. Ardından dişiyle tırnağıyla çalışıp 2 evladı ile birlikte toplam 10 kişiyi okutup meslek sahibi yapıyor.

Ve bir gün köpekler tarafından ağır yaralanmış bir kediyle karşılaşıyor. Yaralarını sararken o kadar ağlıyor ki o gün karar veriyor hayatını onlara adamaya. O günden sonra nerede bir aç, açıkta ve yaralı hayvan bulsa hemen elini uzatmış. O başkentin ‘kedici’ ninesi, hayvanların iyilik meleği. O bu işe o kadar gönül vermiş ki hayvanların veteriner masraflarını karşılamak için 75 yaşında işe girmiş. Bir iş yerinde çalışanların yemeğini yapıp bulaşıklarını yıkıyor. Buradan kazandığı bin 400 TL’yi de hayvanlara harcıyor.

“Çok ağladım”

Geçen haftalarda Erzincan’da yaşanan hayvana şiddet olayına da değinen Kadriye Nine şunları söyledi: “Televizyonda izledim, kediye tekme atan adamı. Çok ağladım onu görünce… Ne istedi ki hayvandan? Verirsen yer, vermezsen yemez. Hayvanlara bu öfke niye? İnsanlar ne ara bu kadar cani oldu. Ben ölene kadar bakacağım, hiçbir kimseden bir şey istemiyorum, sadece hayvanlara eziyet etmesinler, onlara işkence yapmasınlar yeter.”

Tam 120 sokak hayvanına bakıyor

Kadriye Nine, 60’ı Ankara’da 60’ı da Konya’da olmak üzere toplam 120 hayvana bakıyor ve sayı sürekli aratıyor. “Sahiplenen çıkmayınca buradaki ev almadı 60’ını Konya’daki köyüme yaptırdığım barınağa götürdüm” diyen Kadriye Sarı, “Hayvanlara dayanamıyorum, çok seviyorum. Çok yoruluyorum, 4 kez mide ameliyatı, bir kez anjiyo oldum. Bacaklarım ağrıyor. Midemdeki rahatsızlık nedeniyle sadece çorba içebiliyorum başka bir şey yiyemiyorum. Akşama kadar bir kase çorba ile bu hayvanları doyurmak için dolaşıyorum. Bazen araç bulamıyorum, dolmuş param olmuyor, dizlerim titriyor soğuktan ama ne yapayım onları doyurmak zorundayım. Çok ağrım oluyor, kapı kar ama hayvanların karnını da doyurmam gerek. Ağrı kesici alıp yine de gidiyorum ekmek getirmek için” diyor.

Kaynak





Pinterest'de Paylaş