Tilki Kürkünden Mont Satan Türkiye’deki Ünlü Giyim Markasına Hayvanseverlerden 8 Haklı Tepki

Tilki Kürkünden Mont Satan Türkiye’deki Ünlü Giyim Markasına Hayvanseverlerden 8 Haklı Tepki


Koton’u hepimiz biliriz. 1988 yılında İstanbul’da Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz çifti tarafından kurulan Koton, geçen yıllar içinde 275’i ülkemizde olmak üzere 434 mağazaya ulaştı. Hemen hepimiz ülkemizdeki Koton’lara girmiş, giyecek bir şeyler almışızdır.

Geçtiğimiz gün sosyal medyada bir hayvanseverin paylaştığı fotoğraflarda Koton ürünü olan bir montun etiketinde %100 tilki kürkü kullanıldığı yazıyordu. #KotonBoykot hashtag’iyle hayvanseverlerin tepkilerini dile getirdiği Koton henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmış değil.
Bizden çıkıp dünyaya açılan bir markanın, doğada hayatını her şeyiyle yaşaması gerekirken bir tüfekle vurularak derisinin yani kürkünün soyulmasını ve bu kürkün insanların üzerinde bir “zenginlik göstergesi” olarak yer almasını şiddetle kınıyoruz. Hiçbir insan bir canlının yaşam hakkını onun elinden alamaz.
Durum böyle üzücü olunca haliyle sosyal medyadan tepkiler de yoğunlaşmaya başladı. Lütfen siz de sesinizi çıkarın.
Ünlü giyim markamız Koton’un mağazalarında “%100 Tilki Kürkü” etiketli montlar satılmaya başlandı

1. 




2.




3.




4.




5.




6.




Gerçek ise mağazada tesadüfen ürünü gören bir hayvanseverin sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflardan sonra ortaya çıktı
Ülkemizden çıkan, hemen herkesin ziyaret ettiği Koton’un bir canlının yaşam hakkına saygı duymaması herkesi üzdü ve tepkiler büyümeye başladı…
Bu canların yaşam haklarının alınmasına bir nevi ortak olan Koton’dan bir açıklama bekliyoruz…
Umuyoruz ki bu ürünleri raflarından kaldıracak ve hatalarından döneceklerdir…


Ve Koton’dan açıklama geldi bonusu:
Yaşanan olay karşısında içtenlikle üzüntü duyduğumuzu; üretimimizden kaynaklanan haklı tepkiler nedeniyle ürünlerin dün itibarıyla toplatıldığını ve ürünlerimizde gerçek kürk kullanımının tekrarlanmayacağını tüm samimiyetimizle bildirmek isteriz.
Koton (@koton) tarafından paylaşılan bir fotoğraf (26 Oca 2017, 12:40 PST)
 




Pinterest'de Paylaş