Açım Lütfen Boş Geçmeyelim: Mama İçin Dilenen Sokak Kedisi

Açım Lütfen Boş Geçmeyelim: Mama İçin Dilenen Sokak Kedisi

Bursa’da yaşanan bu olay ve yoldan geçenler ilk baktıklarında olayın ne olduğunu anlmasa bile esnafa sorduklarında bu olayın bir sosyal deney olduğunu anlattılar.

2 gündür uygulanan sosyal deneyde esnaf, kaldırımda yatan kedinin önüne bir mendil koydu ve elektrik direğine “Açım lütfen boş geçmeyelim” yazısını astı. Yazdıkları kağıtla vatandaşların dikkatini çeken esnaf, toplanılan parayla Anadolu kedisinin mama ve veteriner masraflarını karşıladı.

“Halkımız hayvanlara karşı çok merhametli ve sevgi dolu”

Setbaşı esnafından Hüseyin Mecit Bedel, bazı vatandaşların yaptıkları deneye tepki gösterdiğini ancak daha sonra amaçlarını anladıklarını söyleyerek, “Sosyal deney yapıyoruz. Projenin ilk 2 gününde birçok kedinin mama ve veteriner hekim masrafını karşıladık” dedi.

Vatandaşların duyarlı davrandığından bahseden Bedel, “Halkımız hayvanlara karşı çok merhametli ve sevgi dolu. Bize yardım eden vatandaşlarımıza minnettarız” diye konuştu.

Yoldan geçen vatandaşlar ise, cep telefonlarıyla kediyi görüntüleyip çok şaşkın olduklarını ve daha önce böyle bir şey görmediklerini, sosyal deneyin içeriğini öğrenince çok memnun olduklarını söyledi.





Pinterest'de Paylaş