Ankara’daki Hayvan Barınakları

Ankara’daki Hayvan Barınakları

Ankara’daki hayvan barınakları hakkında bu içeriğimizde size bilgiler vereceğiz.

Günümüzde en çok tercih edilen evcil hayvan türlerinden olan kedi ve köpeklerin ortalama 10 yıldan daha uzun bir süre yaşadıkları göz önüne alındığında bu minik dostları sadece gerçekten bir ömür bakabilecek sorumluğu kendisinde görenlerin sahiplenmeleri tavsiye edilmektedir. Zira bugün bilinçsiz evcil hayvan sahiplenme nedeniyle pek çok kedi ve köpek sokaklara atılmakta ve çoğu zaman da evlerde yaşamaya alışan bu evcil hayvanlar sokakta barınamadıkları için yaşamları son bulmaktadır.

İşte gerçek bir cinayetten hiçbir farkı olmayan bu duruma karşı çıkan ve sokağa atılan evcil hayvanların kurtarılabilmeleri için çalışmalar yapan çeşitli kuruluşlar arasında farklı illerde açılan hayvan barınakları da bulunmaktadır.

Hayvan barınakları ile sahipleri tarafından terk edilen ve sokaklarda yaşamaya mahkûm edilen kedi ve köpeklerin tedavi, barınma ve beslenme gibi ihtiyaçları karşılanmaktadır. İstanbul ve İzmir gibi büyük illerin yanı sıra Ankara’da yer alan çok sayıda hayvan barınağı sayesinde de sokakta yaşayan hayvanların bedensel ve ruhsal açıdan tedavi görmeleri sağlanmaktadır.

Özellikle Ankara’daki hayvan barınakları, devlet tarafından sık sık denetlenmeleri nedeniyle bugün Türkiye’nin en kaliteli barınakları arasında yer almaktadır.

Ankara’daki Hayvan Barınakları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  1. Ankara hayvan barınakları’nda gerçekleştirilen tüm tedavi, kısırlaştırma ve bakım uygulamaları, barınaklara gelen bağışlar sayesinde olmaktadır. Bu nedenle sokak hayvanlarına destek olmak isteyenlerin hayvan barınaklarına mama, su, ilaç ve temizlik malzemesi yardımında bulunmaları oldukça önemlidir.
  2. Ankara hayvan barınakları’nın çalışma saatleri birbirinden farklıdır. Bazı hayvan barınakları sadece hafta içi hizmet verirken bazıları haftanın her günü hayvan dostlarını kabul etmektedir. Bu nedenle Ankara’da bir hayvan barınağına gitmeden önce barınak yetkilileri ile görüşmekte fayda bulunmaktadır.
  3. Ankara’daki hayvan barınaklarında aşıları yapılmış ve sağlıklı çok sayıda evcil kedi ve köpek bulunmaktadır. Her biri umutla yeni bir yuva edinmeyi bekleyen bu evcil hayvanlar, tamamen ücretsiz şekilde sahiplendirilmektedir. Bu nedenle kendisine yeni bir evcil dost edinmeyi düşünenlerin ücretli sahiplenme yerine hayvan barınaklarından evcil hayvan sahiplenme yolunu seçmeleri tavsiye edilir.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi – Mühye Barınağı

Türkiye’nin en önemli rehabilitasyon merkezlerinden birisi olarak da bilinen Çankaya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, 1996 yılında Korusev Vakfı’nın destekleri ile açılmış olup bugün halen sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisi konusunda çalışmalarına devam etmektedir.

Adres: Yeşilkent Mahallesi, 06705 Çankaya/Ankara

Telefon Numarası: 0312 442 37 18

Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi

2003 yılından bu yana Ankara’daki sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi, aşılanması ve barınması konusunda durmak bilmeden çalışan Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi, Ankara’nın en önemli hayvan barınaklarından birisidir. Barınakta ayrıca ücretsiz evcil hayvan sahiplendirme işlemleri de gerçekleştirilmektedir.

Adres: Çubuk Sirkeli yolu, Kızılca Köyü / Ankara

Telefon Numarası: 0 312 215 15 55

Resmî Web Sitesi: http://haykodorg.wixsite.com/haykod/

Meliha Yılmaz Vakfı Gölbaşı Hayvan Barınağı

Çok sayıda kedi ve köpeğe ev sahipliği yapan ve Ankara hayvan barınakları listesinde yer alan Meliha Yılmaz Vakfı Gölbaşı Hayvan Barınağı, uzun yıllardır sokak hayvanlarının bakımı ve kısırlaştırılması konusunda faaliyetlerine devam etmektedir. Barınakta gerekli şartları sağlamaları halinde dileyen herkese ücretsiz kedi ve köpek sahiplendirme yapılabilmektedir.

Adres: Gölbaşı Sanayi Sitesi Arkası

Telefon Numarası: 0 312 440 16 05

Resmî Web Sitesi: http://melihayilmazvakfi.blogspot.com/

Yenimahalle Belediyesi Hayvan Barınağı – Macunköy Hayvan Barınağı

Vatandaşların talepleri doğrultusunda ücretsiz kedi ve köpek sahiplendirme yapan Yenimahalle Belediyesi Hayvan Barınağı’nda sokak hayvanlarına büyük bir özenle bakılmaktadır. Kısırlaştırma, aşılama ve benzeri klinik tedavilerin uygulandığı barınağı mesai saatleri içerisinde dileyen herkes ziyaret edebilmekte ve içeride yer alan evcil hayvanları sevebilmektedir.

Adres: Macun Mah. Batı Blv. 250. Cadde No:2 06374 Yenimahalle/Ankara

Telefon Numarası: 0 312 397 24 74

Resmî Web Sitesi: http://www.yenimahalle.bel.tr/Icerik/Sahipsiz-Hayvanlar/203





Pinterest'de Paylaş