İzmir’deki Hayvan Barınakları

İzmir’deki Hayvan Barınakları

İzmir’deki hayvan barınakları hakkında bu içeriğimizde size bilgiler vereceğiz.

Her geçen gün evcil hayvan sahibi olmak isteyen kişilerin sayısı çoğalmakta ve bu da ne yazık ki bilinçsiz evcil hayvan sahipliğini de arttırmaktadır. Evcil hayvan bakmanın ne gibi büyük sorumluluklar gerektirdiğini bilmeyen kişiler tarafından sahiplenilen hayvanlar bir müddet sonra sokaklara terkedilmekte ve yaşanan tüm bu süreç de evcil hayvanların psikolojilerine ve sağlıklarına olumsuz yönde etki etmektedir.

İşte tam bu aşamada devreye giren hayvan barınakları ise sokağa bırakılan evcil hayvanları bünyesine alarak hem fiziki hem de ruhsal açıdan tedavi görmelerini sağlamakta ve onları yeniden sağlıklı birer canlı haline getirebilmek için çalışmaktadır.

Ülkemizde pek çok ilde yer alan hayvan barınakları sayesinde evcil hayvanların barınma ve beslenme gibi ihtiyaçları karşılanabilmektedir. Büyük illerimizden birisi olan İzmir’deki hayvan barınakları ise sokaklara bırakılan kedi ve köpek gibi evcil hayvanları toplayarak bakımlarını gerçekleştirmekte ve onlara kendilerini koşulsuz sevebilecek yeni aileler bulma konusunda yardım etmektedir.

İzmir’deki Hayvan Barınakları Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

İzmir’deki hayvan barınaklarının pek çoğu sadece hayvan dostlarından gelen maddi destekler ile ayakta durmaktadır. Bu nedenle söz konusu derneklere para, su, kuru mama ve temizlik malzemesi yardımında bulunmak evcil hayvan dostlarının yapabileceği en büyük iyiliklerden birisidir.

İzmir hayvan barınakları hafta içleri ziyaretçilere açık olup hafta sonları genellikle barınakların temizlikleri ve hayvanların bakımları gibi nedenlerle kapalı tutulmaktadır. Bu nedenle hafta sonları hayvan barınaklarını ziyaret etmek isteyenlerin gidecekleri barınak ile önceden irtibata geçmeleri tavsiye edilir.

İzmir’deki hayvan barınaklarında çok sayıda kedi ve köpek umutla yeni sahiplerini beklemektedir. Bundan dolayı yeni bir evcil hayvan edinmeyi düşünenlerin ücretli evcil hayvan sahiplendirme yerine hayvan barınaklarına giderek buradaki evcil hayvanları sahiplenmeleri çok daha yerinde bir karar olabilmektedir.

İzmir Hayvan Barınaklarının İsimleri, Adresleri ve İletişim Bilgileri 

Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvanseverler Derneği

ÇESAL derneği, Çeşme’de yer alan ve yardıma muhtaç evcil hayvanlara ev sahipliği yapan önemli hayvan barınaklarından birisidir. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda belediye ile iş birliği yürüten ÇESAL’da iç ve dış parazit uygulamalarının yanı sıra kuduz aşısı gibi işlemler de yapılmaktadır.

Adres: Ovacık Manastır Mevkii, Alaçatı/Çeşme

Telefon Numarası: 0530 941 05 68

Resmî Web Sitesi: www.cesal.org.tr

İzmir Büyükşehir Belediyesi Işıkkent Hayvan Barınağı

İç ve dış parazit uygulamaları, kuduz aşısı ve sokak köpeklerinin genel bakımı konusunda uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Işıkkent Hayvan Barınağı, kedi ve köpek sahiplenmek isteyen 16 yaşından büyük herkese bu konuda destek olmaktadır. İzmir’deki diğer hayvan barınaklarından farklı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Işıkkent Hayvan Barınağı’na cumartesi ve pazar günleri ziyarete gidebilmek de mümkündür.

Adres: Gökdere Caddesi No:2 Işıkkent/Bornova

Telefon Numarası: 0232 437 02 07 – 08

Islak Burunlar Hayvan Koruma Derneği

Hasta ve sakat kedi köpeklerin hem klinik tedavileri hem de barınma ihtiyaçları için faaliyetlerine devam eden Islak Burunlar Hayvan Koruma Derneği, yardıma muhtaç olan her türlü evcil hayvana destek vermektedir. Sahipsiz hayvanları yeni evlerine yerleştirebilmek için de çalışmalarını sürdüren Islak Burunlar Hayvan Koruma Derneği hem barınak hem de resmî web sitesi üzerinden evcil hayvanları yeni sahipleri ile buluşturmaktadır.

Adres: Altıntepe Mahallesi, Öztürkler Sokak No:66, Menderes/İzmir

Telefon Numarası: 0531 987 40 87

Resmî Web Sitesi: http://www.islakburunlar.org.tr





Pinterest'de Paylaş