Bali Adaları kökenli bir kedi cinsi olan Balinese Cinsi Kediler, uzun tüyleri ile dikkat çeker. Ancak bu uzun tüylerin nasıl oluştuğu konusu tartışmalıdır. Bir görüşe göre bu durum doğal mutasyonun bir sonucudur. Bir görüşe göre ise uzun tüylü bir kedi cinsi ile eşleşmesi ile oluşmuştur.
İlgili resmi kuruluşlar bu kedi türünü 1970 yılında kabul etmiştir.
Aşağıda Balinese cinsi kedilerin fiziksel özellikleri ve bakımları ile ilgili bilinmesi gereken 17 şey açıklanmıştır:
1.Balinese cinsi kedilerin bir isimleri de uzun saçlı Siyam’dır. Çünkü Siyam kedisinin uzun tüylü bir türü olarak kabul edilir. Adını Bali Adaları’nın zarif ve egzotik dansçılardan alıyor.
2.Balinese ve Siyam kedileri birçok yönden birbirlerine benzerlik gösterir.
3.Bu kediler sürekli olarak shiplerini takip eder ve bütün hareketlerini kontrol eder. Sahipleri oturuyorsa yanında oturur, uyuyorsa mutlaka yatağına çıkar. Her zaman ayak altında dolaşır.
4.Siyam kedilerine benzerler ama onlar kadar gürültücü değildir. Ama taleplerinde ısrarcıdır. Sahibinin kendisini dinlemesini bekler.
5.Balinese cinsi kediler akıllı ve atletiktir. Oyun oynamaktan koşlanırlar. Çabuk öğreniler.
6.Aslına bakılacak olursa yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar. Bu nedenle evde yalnız bırakılacaksa mutlaka yanına onu meşgul edecek oyuncaklar bırakılmalıdır. Aksi halde evi darmadağın edebilirler. Uzmanlara göre evde yalnız kalacaklarsa yanında kendi türünden bir kedi daha olması iyi olur.
7.Kuyrukları ince, uzun ve ışıltılı tüylerle kaplıdır. Genelde ipeksi bir görünüşe sahiptir.
8.Kulakları geniş ve dik görünümlüdür. Burunları ise küçük ve sevimlidir. Gözleri burunlarına doğru hafifçe eğimlidir ve bademe benzer.
9.Vücutları oldukça kaslıdır. Bacakları vücutları ile orantılıdır ve küçük oval patileri vardır.
10.Safkan olsun karma ırktan olsun, genlerinden gelen bazı sağlık problemleri taşırlar. Bunlar arasında doğuştan gelen kalp problemleri, aort darlığı, proteinin iç organlarda birikmesi, şaşılık ve bazı sindirim sistemi bozuklukları sayılabilir.
11.Herhangi bir şekilde bir hastalık durumundan şüphe duyulursa, vakit geçirmeden bir veterinere götürülmelidir.
12.Ortalama ömürleri 19-20 yıl arasıdır. Ağırlıkları ise 7-9 kg kadardır.
13.Balinese cinsi kedilerin ipek görünümlü tüylerinin bakımı çok kolaydır. Haftada iki kere ölü tüyleri temizlemek için tüylerini fırçalamak yeterli olur.
14.Banyo yapmaktan hiç hoşlanmazlar.
15.Ağız sağlığı için dişleri fırçalanmalıdır. Tırnakları da onbeş günde bir kesilmelidir.
16.Kulaklar haftada bir kontrol edilmeli ve kirli ise temizlenmelidir.
17.Çok aktif ve konuşkan bir kedi türüdür.
0 Yorum