Dostu Vefat Edince Mutsuz Olan Köpeği Teselli Eden Yavru Kediler ve İçinizi Güneş Gibi Isıtacak Hikayesi

Dostu Vefat Edince Mutsuz Olan Köpeği Teselli Eden Yavru Kediler ve İçinizi Güneş Gibi Isıtacak Hikayesi

Hepimizin en büyük korkularından ya da endişelerinden biridir sevdiğimiz bir yakınımızı kaybetmek. Bu durum sadece insanlara özel değil. Hayvanların da özel bağ kurduğu dostları, aileleri vefat edince yas tuttuğu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek. Zaten internette olan pek çok örnekte de bunu görebiliyoruz. Yakınlarından bir şekilde kopmak zorunda kalan hayvanlar, anlayamadıkları bu durumla baş etmekte bizlerin yardımına ihtiyaç duyuyor. Bu yardım bazen bir peluş oyuncak bazense yeni dostlar oluyor.

Flora’da birlikte az zaman geçirebildiği en yakın dostunu kaybettiğinde çok üzgündü. Ta ki onun yüzünü gülümseten “haylaz kardeşler” ile tanışana kadar!

Flora ile tanışın. Kendisi bir Alaska Kurdu. Onun en yakın arkadaşı Dexter isimli yaşlı bir kediydi. Dexter, 20 yaşındayken bir barınaktan sahiplenilmişti. Flora ile aralarındaki dostluk çok hızlı zamanda büyüdü ve güçlendi…

Dexter sonunda gerçek yuvasına geldiğinde gerçek dostunu da bulmuştu. İkili ayrılmaz hale gelmişti. Her şeyi birlikte yapıyordu. Ne yazık ki 2 yıl kadar kısa bir süre içinde Dexter vefat etti.

En iyi dostunu kaybettiği için yas tutan Flora için annesi Jill Williams onu mutlu etsin diye 2 yavru kediyi barınaktan sahiplendi. Ama bu yavru kediler Dexter gibi Flora ile sarılmayı sevmiyordu

“Flora’nın üzüntüsüne yardım etseler de Dexter gibi onunla sarılmadıkları için hala yalnızlık hissediyordu Flora.” diyor Jill Williams.

Bir süre sonra kardeş 4 kedinin barınakta geçici yuva aradıklarını duyan aile onlara yuvalarını açtı. Böylece Iggy, Bowie, Roxy ve Glamour isimi tatlı, meraklı ve oyuncu 4 kedi kardeş aileye dahil olmuş oldu.

Minik kedileri Flora ile tanıştırma vakti geldiğinde Iggy isimli yavru kedi hemen onun yanına gitti ve burnunu kokladı. Flora’da ona yardımcı eğmek için başını eğerek kedinin onu tanımasına izin verdi.

Teker teker tüm kediler Flora’ya selam vermek için onun yanına gittiler. Ve sonunda Flora dostunu kaybetmeden öncesinde olduğu gibi gülümseye başladı

Yüzündeki şu gülümsemeye bakın!

Flora kedilerin gerçek dostu!

Flora artık onu gittiği her yerde takip eden yavru kedilerle… Sevgi dolu evinde ve yüzünden gülümseme hiç eksik olmuyor. Bu tatlı yavru kediler Flora’nın kalbinde boşluğu doldurdu.

Kaynak





Pinterest'de Paylaş