Dünyanın En Pahalı Kedi Cinsleri

Dünyanın En Pahalı Kedi Cinsleri

Dünyanın en pahalı kedi cinsleri ve özelliklerini sizler için bir araya getirdik. Hayvan satın almaya kesinlikle karşıyız! Satın almayın sahiplenin…

Tüylü dostlarımızdan olan kediler, evcil hayvanlar arasında en çok tercih edilen türdür.  Sevimliliği ile sahipleri arasında sıkı bir bağ kuran kedilerin bakımları da son derece kolaydır. Kediler cinslerine, özelliklerine ve az bulunmasına göre farklı fiyatlarda satılıyor. Eğer sizlerde kedi severler arasında yer alıyorsanız, bu yazımız tam size göre.

Toyger Kedisi

Bengal Kedisi

Küçük bir kaplanı andıran görüntüsünden dolayı Toyger adını almıştır. Çok zor bulunan Toyger kedileri, 2000 dolara kadar olan fiyatı ile en pahalı kediler arasında yer alıyor. Uysal ve yumuşak bir yapısı olan bu sevimli kediler tam bir insan dostudur.

Ashera

Genetik bilimi tarafından üretilen ırk olan Ashera, Afrika serval ve Asya leopar kedilerinin karışımıdır. Ortalama 120 cm boyu ve 14 kilo ağırlığı olan Ashera cinsi kedilerin fiyatı 125 bin dolar civarındadır.

British Shorthair

İngiltere genelinde en çok tercih edilen kedi türüdür. Durgun bir yapıya sahip olduğu için tam bir ev kedisi özelliği taşır. Fiyatları 1500 dolara kadar çıkan British Shorthair cinsi kediler, dünyanın en pahalı kedileri arasında yer alıyor.

Savannah

Melez bir kedi olan Savannah, serval ve domestik ev kedilerinin genlerini taşır. Uzun boylu ve ince yapısı ile göz kamaştıran kedinin sıçrama yeteneği de ilgi çekicidir. Sahibine sadık ve dost canlısı olan bu sevimli kedinin fiyatı 50 bin dolar civarındadır.

California Spangled

6 farklı ırkın çiftleşmesi sonucunda ortaya çıkan California Spangled kedilerinin mavi, kahve, kömür, gümüş, kırmızı ve altın renginde tüyleri vardır. Zeki ve bir o kadar da anlayışlı olan kedinin fiyatı 800-2500 dolar arasında değişir.

Bengal Kedisi

Tüylerinde benekler bulunan bu sevimli kedinin kendine has bir karakteri vardır. Leopara benzetilen Bengal kedisi arkadaş canlısı olduğu için çok hareketlidir. Dünya genelinde en çok tercih edilen kedilerden biri olan Bengal türünün fiyatı 60.000 doları bulmaktadır.

Scottish Fold

Kulaklarının aşağıya doğru olması ile British Shorthair cinsinden ayrılan Scottish Fold, sevecen yapısı ile hayvan severlerin ilgisini çekiyor. Çok masum bir yapısı olan bu kedi cinsinin fiyatı 3000 dolar civarındadır.

Sphynx

Tüylerinin olmaması ile popüler olan Sphynx, vücut ısısını çabuk kaybettiği için özel bakıma ihtiyaç duyar. Diğer kedi cinslerine göre sahibine çok sadık olan Sphynx türünün fiyatları 300-3000 dolar aralığındadır.

Mavi Rus Kedisi

Gümüş – mavi karışımı kürkü ile hayvan severlerin beğenisini kazanan Mavi Rus kedisi, zeki ve atletiktir. Oyun severliği ve hareketli yapısı ile özellikle geniş aileler tarafından tercih edilir. fiyatı 3000 dolara kadar yükselebilen Mavi Rus kedisi de dünyanın en pahalı kedi cinsleri arasında yerini almıştır.





Pinterest'de Paylaş