Emekli Olup Güneye Yerleştikten Sonra 167 Kedi ve 9 Köpeğe Bakan İyi Kalpli Kadın

Emekli Olup Güneye Yerleştikten Sonra 167 Kedi ve 9 Köpeğe Bakan İyi Kalpli Kadın

63 yaşındaki Ayşe Önder, İstanbul’da bir bankadan emekli olduktan sonra tam 9 yıl önce Antalya’nın Kaş ilçesinde yerleşti. Buradaki 3 bin metrekarelik bir arazisine bir taş ev yaptıran Önder, hayatını bu alanda sokak kedilerine ve köpeklerine adadı.

İstanbul’daki bir bankadan müdür olarak emekli olan Ayşe Önder, 9 yıl önce memleketi Kaş İlçesi’ne bağlı Bezirgan Mahallesi’ne yerleşti. Ayşe Önder, yalnız yaşadığı evinde, sokakta kalan kedi ve köpeklere bakmaya başladı. Ayşe Önder, komşuları şikayetçi olunca Kalkan Mahallesi yamaçlarında, yakınında ev olmayan 3 bin metrekarelik arazisine taş ev yaptırarak yerleşti. Buradaki evinin her yerinde kedi ve köpeklere bakan Ayşe Önder, gelirinin büyük bölümünü de bu hayvanlara harcıyor.

Ayşe Önder, kedi motifli eldiven ve bandana örerek İstanbul’daki dostlarına gönderip karşılığında mama alıyor.

Önder, sokağa bırakılan kedilere sahip çıkmaya çalışıyor. Kediler ve köpekler evin etrafında özgürce yaşıyor. Havanın ısınması ile birlikte hayvanlar çiçekler ve zeytin ağaçlarının arasında özgürlüğün tadını çıkarıyor.



“Bu köyün çocuğuyum, uzun yıllar İstanbul’da yaşadım. Bankacılık yaşamım oldu. Emekli olduktan sonra köyüme döndüm. Hem sağlık açısından, hem de buradaki temiz hava dolayısıyla buraya yerleştim. Sokağa atılan kedi ve köpeklere acımaya başladım. Onları çevremde topladım. Huzurlu olsunlar diye köyün en sakin köşesini onlara ayırdım… Şu anda 167 kedim, 9 köpeğim var. Onlar benim yaşam kaynağım. Hayatıma renk katıyorlar…”



Ayşe Önder, Kaş’ta ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan hayvanseverlerden bu canlara çok daha uzun yıllar bakabilmek için yardımları bekliyor… Ayşe Önder’e buraya tıklayarak Facebook adresinden ulaşabilir, el emeği göz nuru, kedi miyavı olan bandanaları ve eldivenlerini mama karşılığı satın alabilirsiniz.

 

Haber Kaynağı: Cumhuriyet.com.tr





Pinterest'de Paylaş