6 Basit ve Maliyetsiz Adımda “Yavru Kedi Bakım Kutusu” Nasıl Hazırlanır?
Bu içerikte henüz kendi başına beslenemeyen ve tuvalete çıkamayan, hayatlarının ilk 3-4 haftası içinde olan kedilerin bakımı için ihtiyacınız olacak malzemeleri ve onları nasıl kullanacağınızı listeledik. Yavru kedi bakım kutusu hazırlamak aslında çok kolay, onları hayata döndürmek elinizde.
Malzemeler:
- kutu
- battaniye
- yastık
- havlu
- ısı kaynağı
- kağıt havlu
- pamuk
- sıcak su
- mama karışımı
- biberon
- latex eldiven
- manuel saat/akıllı telefon
- termometre
1. Boş bir kutu bulun, yavrucak büyüyüp de ayaklanana kadar bunun içinde duracak
Bu geniş bir ayakkabı kutusu ya da fazla derin ve büyük olmayan boş bir karton koli olabilir. Yine plastik bir leğen, sepet, saklama kutusu ya da dolap içi düzenleyici olarak kullandığınız bir kutu olabilir. Kirlendiğinde kolaylıkla yenisi ile değiştirebileceğiniz ya da temizleyebileceğiniz bir kutu olsun. Kutunun büyüklüğüne kadar verirken yavru kedilerin sayısı ve büyüklüğüne göre karar verin. Kutunun içine tüm yavruları yerleştirdiğinizde yavruların kapladığı alan kadar bir de boşluk olmalı, buna dikkat edin. Ayrıca elinizde hasta olan yavru varsa bulaşmaması açısından onu iyileşene kadar diğer yavrulardan ayrı tutmanız gerektiğini unutmayın, böyle bir durumda ikinci bir bakım ünitesine, dolayısıyla iki kutuya ihtiyaç var.
2. Kutunun içini yumuşacık yapın, annesinin yokluğunda onu sarıp sarmalasın
Kutunun zeminine yumuşak bir yastık koyup üzerine hayvanlar için veya hastalar için üretilen su geçirmez hasta altı bezlerinden serebilirsiniz. Bu size temizlik açısından kolaylık sağlar. Fakat hasta altı bezi yoksa bunun yerine eski el havluları battaniye, kullanmadığınız tişört veya kazakları koyabilirsiniz. Polar yıkandıktan sonra kolay kuruyabilen ve aynı zamanda yumuşak bir malzeme olduğu için tercih edilebilir. Bunları sık sık yıkamanız ve değiştirmeniz gerektiğini unutmayın.
3. Mevsim yaz bile olsa o kutunun içi sıcak olmalı, kutuyu ısıtın
Kutunun içinde yavruyu annesinin yokluğunda ısıtacak bir şeyler olmalı. Bunun için faydalanabileceğiniz birkaç farklı şey var. Biri fişe takılan ısıtıcı pedler. Bir tanesini alıp kutunun yarısı dışarıda kalacak şekilde, kutunun altına yerleştirin. İkinci seçenek karnınız ağrıdığında kullandığınız sıcak su torbaları olabilir. Bunlardan birini yavru ile direkt temasını engelleyecek şekilde sararak kutunun içine yerleştirebilirsiniz. Üçüncü seçenek olarak içi sıcak su dolu bir şişeden ısıtıcı yapabilirsiniz. Plastik şişelere dikkat kaynar su ile eriyip deforme olmadıklarından emin olun, yine kapaklar iyice kapanmalı ve su sızdırmamalı. Yine şişeyi de sıcak su torbası gibi sararak kutuya koyun, ikisinin de içindeki suyun bir süre sonra soğuyacağını ve tekrar ısıtıp doldurmanız gerektiğini unutmayın. Kutuda mutlaka kedinin ihtiyaç hissettiğinde ısıdan uzaklaşabileceği alan olmalı, buna dikkat edin. Bu ısı kaynakları yavruyu yakacak kadar ısı yaymıyor olmalı elinizi kutuya onlara yakın şekilde koyduğunuzda sizi yakmıyor olmalı.
4. Kutunun yanında size lazım olacak diğer şeyleri bulundurun
Yavrunun biberonu, mama karışımı, pamuk, kağıt havlu, termometre kutunun içindekiler kirlendiğinde yedek olarak koyabileceğiniz havlu benzeri malzemeler organize bir şekilde kutunun yanında bulunsun. İhtiyacınız olduğunda bunlara kolayca ulaşabilin, hatta taşımanız gerektiğinde hemen toparlayabilin diye.
5. Sıcak suya çok ihtiyacınız olacak, bunun için elinizin altındaki bir elektrikli su ısıtıcı işleri kolaylaştırabilir
Sıcak su torbaları ve şişelere doldurmak için, mama karışımını uygun sıcaklığa getirebilmek için, pamuğu ılık olarak nemlendirip kedinin genel temizliği ve tuvalet ihtiyacına kullanabilmek için sıcak suya her daim ihtiycacınız olacak.
6. Manuel bir çalar saat veya akıllı telfondan iki yönlü olarak faydalanabilirsiniz
Tik tak ses çıkararak çalışan eski saatinizi yavrunun yanıbaşına koyun, bu ritmik ses annesinin kalp atışları yerine geçerek ona huzur verecektir, yine gece beslemeleri için alarm saati olarak da kullanabilirsiniz. Akıllı telefonunuzdan da benzer bir saat sesi ya da direkt kalp atış sesi açıp bunu yavruya dinletebilirsiniz, yine telefonunuza kurduğunuz alarm da size besleme saatlerini hatırlatacaktır.
0 Yorum