European Burmese Cinsi Kedilerin Özellikleri ve Bakımı ile ilgili bilmeniz gereken 15 şey

European Burmese Cinsi Kedilerin Özellikleri ve Bakımı ile ilgili bilmeniz gereken 15 şey

European Burmese cinsi kediler melez bir ırktan gelmektedirler. 1930’lu yıllarda Amerika’da orijinal Burmese ile Siyam kedisinin çiftleşmesinden sonra yerli kısa tüyleri olan bir türün çiftleşmesinden ortaya çıkmaktadır. CFA (Cat Fanciers Association) Burmese ile bu ırkı farklı oldukları kabul edilerek, görünümlerindeki farklılıklara dikkat çekilmektedir. Çünkü her ne kadar aynı kökenden gelseler de görünümleri ve standartları birbirinden farklıdır.

European Burmese Cinsi Kedilerin Özellikleri ve Bakımı ile ilgili konulara hakim olmak istediğinizde bu yazımızın sizlere faydalı olacağını görebileceksiniz. Diğer kedi türleri ile arasındaki farkları, avantajları ve dezavantajları öğrenmeniz sayesinde, çok daha pratik olarak besleyebileceğinizin farklına varacaksınız.

İşte bu özellikleri ve bakım konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizlerle hemen paylaşıyoruz.

1.Dayanıklılıkları ile dikkat çekmektedirler ve son derece sağlıklı bir yapıya sahiptirler.

2.Konuşkanlıkları ön plandadır ve içe dönük olmadıkları görülmektedir. Daha çok dışa dönük olduklarını gösteren hareketleri bulunmaktadır.

3.Zeki bir şekilde hareket etmektedirler ve bunu her fırsatta hareketleri ile göstermektedirler.

European Burmese

4.Sadıklık ve sevgi gösterme konusunda kendilerini çekmemektedirler. Sahiplerine olan bağlılıkları dikkat çekicidir ve son derece cana yakın davranmaktadırlar.

European Burmese

5.Diğer hayvanlarla arkadaşlık konusunda zorluk çekmezler ve oyun oynamayı çok severler. Yapılarının hareketli olması, sürekli olarak yeni davranışları sergilemekte olduklarının bir işaretçisidir.

European Burmese

6.Yabancı olan kişilere ve hayvanlara karşı sevgi dolu yaklaşım sergileyerek asla hırçınlık göstermezler.

European Burmese

7.Sahipleri ile arasındaki bağlar son derece kuvvetlidir ve insanlara karşı sevgi dolu yaklaşımları hem çocuklarda, hem de yetişkinlerde önemli ölçüde hissedilmektedir.

European Burmese

8.Bedenleri orta boylardadır ve yüz hatlarının daha kısa olması ile ön plana çıkmaktadırlar. Kafalarının şekli ise yuvarlak görünümdedir. Burunlarındaki çıkıntılar belirgin şekildedir. Yanak kemiklerinde ise genişlikler görülür. Çeneleri son derece güçlüdür.

European Burmese

9.Zarif ve güçlü olmalarıyla etkileyicidirler. Kaslı ve ağır bir yapıya sahiptirler. Yuvarlak hatları daha belirgin şekilde görülür.

European Burmese

10.Kulaklarına baktığınızda orta boylarda olduğunu görürsünüz. Birbirinden uzaktırlar ve tabanı geniştir. Uçları ise hafif yuvarlak bir şekildedir.

European Burmese

11.Göz renklerini dikkatli bir şekilde incelerseniz sarı ile amber arasında değişmekte olduğunu görebilirsiniz.

European Burmese

12.Arka bacaklarının, öndeki bacaklarından daha uzun olması da farklılıkları arasında bulunmaktadır.

European Burmese

13.Ayaklarının şeklinin oval ve küçük yapıda olduğu söylenebilir.

European Burmese

14.Tüyleri kısa kısa ve ince bir şekildedir. Kuyruğunun yapısı ise diğer kedilerde olduğu gibi normal uzunluktadır.

European Burmese

15.Bakımını merak ediyorsanız, özel bir bakıma ihtiyaç olmayacaklarını görebilirsiniz. Ölü tüylerini belirli zamanlarda almanız yeterli olacaktır. Fırçalayarak bunu gerçekleştirebilirsiniz ve ekstra bir bakıma ihtiyacının olmadığını da görebilirsiniz.

European Burmese





Pinterest'de Paylaş