Kedi Evi Hakkında Dikkat Etmeniz Gereken 11 Madde

Kedi Evi Hakkında Dikkat Etmeniz Gereken 11 Madde

Kediler farklı karakterlere sahip olsalar bile benzer bazı tavır ve özelliklere sahip olurlar. Bu konuda belki de en bilinen şey, uykucu tavırlarıdır. Yumuşak, sıcak ve bazen en olmadık alanları kendilerine yuva yaparak, keyiflerini sürerler. Kediler için ev ve yuva hakkında piyasada çok fazla seçenek bulunur. En iyisine sahip olmayı düşünen pisicik sahipleri, ilginç bir şekilde aldıkları kedi evini, evdeki yaramazlara bir türlü sevdiremeyebilirler. İşte tam burada karakteristik özellikleri baskın yaramazlara özel yuvalar, en iyi çözüm olacaktır.

Kediler için yuva önemlidir, sığınma alanıdır.



 

 

Eğer yavruluktan itibaren kedi sahibiyseniz onun sevdiği uyku alanlarına uygun ev, yuva ve yatakları tercih etmelisiniz.

Siz rahat etmesi için yünlü nesneler ile doldurmaya ısrar ettiğiniz yuvaya girmiyor ise ısrarınızdan vazgeçin. En iyi konfor onun rahat ettiği doğal yapı olabilir.



 

Bazı pisicikler yorgan ve battaniye altında vakit geçirmeyi severler.

Onun rahatı için bu şekilde hissedeceği yuvalar tam aradığınız çözüm olacaktır.

Kediler, genellikle yüksek alanları tercih ederler ve aslında bu hareket hâkimiyetinin bir işaretidir.

Özellikle birden fazla pisiciğin bir arada yaşadığı evlerde görülür. O zaman kolay tırmanılabilir yüksek alanlardaki kedi evleri, beklenen çözüm olacaktır.



 

Kedi yuvaları ya da yataklarındaki nesneleri sık sık yıkayın ancak deterjan kokusu kalmasın, hatta hiç deterjan kullanmayın. Kediler yeni ve temiz eşyalara bayılırlar.

Evde kendi emeğiniz ile bir yuva yapmayı planlıyorsanız, kedinizin ağırlığını hesaba katın.




Yine ev yapımında, kedi evlerinin tırmalamaya dayanıklı malzemelerden olması önemli.

Piyasadan alınacak yuvalardaki tırmalama alanları oldukça yararlıdır, fakat pisiciğin gücünü hafife almayın. Tırmalamalı kedi evlerini mutlaka sabitleyin.

Kediler de yazlık ve kışlık evleri iyi değerlendiren yaratıklardır. Edinilen kedi evlerinin çatısı düz olursa kışın içerisinde yazın ise çatısında yatarak keyif çatabilirler.

Kediciklerin en sevdiği alan, evdeki en sıcak alandır.




Kedi yuvalarını kalorifer ve benzer ısıtıcılara yakın, ancak etkilenmeyecek mesafelere yerleştirin.

Son olarak kendinize ait kullanmadığınız, üzerine kokunuzun sindiği yünlü eşyalar, pisiciklerin dikkatini daha çok çeker.

Edinilen yüksekliğe, sıcaklığa ve kedinizin boyutlarına uygun yuvanın içerisine konacak tek parça kıyafet, onun daha güvenli bir ortamda olduğu hissiyatını arttıracaktır.

 

 

 





Pinterest'de Paylaş