Kediler ile Yaşayan İnsanların Sahip Olduğu 9 Avantaj

Kediler ile Yaşayan İnsanların Sahip Olduğu 9 Avantaj

Kedilerle sahipleri arasında özel bir bağ vardır ve bu bağın ne kadar güçlü olduğunu yine ancak kedi sahibi olmuş kişiler anlayabilirler. Neredeyse insanlık tarihi kadar uzun olan kedi ve insan ilişkisinin, zaman içinde bu derece birbirine uyarlanmış olabilmesi ise gerçekten ilginçtir. Dışarıdan bakıldığında, kedilerin avantajlı görüldüğü bu birliktelik, aslında kedi sahiplerinin çok daha fazla avantaj sağladığı bir durumdur.



Kediler ile yaşayan insanların en büyük avantajlarından biri kedilerin verdikleri pozitif enerji sayesinde daha mutlu ve huzurlu olabilmeleridir. Bu durum, genellikle çevrelerindeki kişiler tarafından da fark edilmektedir.
Bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek var ki, kedi besleyen insanların bağışıklık sistemleri, kedi sahibi olmayan kişilere oranla 0 daha güçlüdür ve hastalıklara karşı daha avantajlı bir durumdadırlar. Ayrıca tansiyon, alerji ve anksiyete bozuklukları gibi rahatsızlıkları yaşama riskleri de daha az olmaktadır.




Kedi sahibi olan kişiler, kedilerinin yaramazlıkları ve çıkardıkları sorunlar karşısında problem çözmeye odaklı düşünce yapısı geliştiriyorlar. Bu durum, günlük hayattaki problemleri çözme konusunda, büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Kediler ile yaşayan insanlar, çıkarsızca ve karşılıksız vermeyi bilen kişiler oluyorlar. Aslında bu durum sadece o kişiye değil, çevresindekilere de büyük bir avantaj sağlıyor.




Kedilerle yaşayan kişilerin depresyondan daha çabuk çıktığı, hatta depresyona girmeme konusunda, çok daha avantajlı olduğu tıbben de kabul edilmiş bir gerçektir.
Kediler sahiplerine karşı çok duyarlıdır ve onlarla her fırsatta iletişime girmeyi severler. Bu sayede kedilerle yaşayan kişiler, kendilerini hiç yalnız hissetmezler.
Ancak güçlü ve sorumluluk sahibi kişiler kedilerle yaşamayı göze alabilirler. Ya da zaten kedilerle yaşıyorsanız, bu size bu güce sahip olma avantajı sağlayacaktır.





Kediler her çağda mistik ve gizemli canlılar olarak kabul edilmiştir. Sebebi tam olarak bilinmese de, kedi sahiplerinin altıncı hisleri diğer kişilere göre daha kuvvetlidir ve bu onlara, sezgisel olarak büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Kedilerle yaşayan insanların çocukları, sorumluluk bilincini ve merhamet duygusunu erken yaşlarda öğreniyorlar ve sosyal gelişim açısından açık ara avantaj sahibi oluyorlar. Bu ise her ebeveyn için son derece tatmin edici ve mutluluk verici bir duygudur.





Pinterest'de Paylaş