Kedi Köyü mü “Ölüm Köyü” mü: Gömülü 4 Kedi, 4 Köpek Cesedi ve Soru İşaretleri

Kedi Köyü mü “Ölüm Köyü” mü: Gömülü 4 Kedi, 4 Köpek Cesedi ve Soru İşaretleri

Antalya’da kurdukları Kedi Köyü’yle bizim de haberini yaptığımız ve “umudun hala olduğunu” bize gösteren Antalya Sokak Hayvanları Koruma Derneği (ASKODER) kurucuları bu sefer ciddi iddialarla karşı karşıya.

CNN Türk’ün haberine göre ortada 4 kedi, 4 köpek cesedi ve ortaya atılan onlarca iddia var. Ayrıca Antalya’daki Candostları Koruma Derneği ile ASKODER de birbirine girmiş durumda.

Sokak hayvanları için yapılan böyle köyleri hep “güzel haber” olarak sıkça görmek, yazmak isteriz ama durum bu sefer kötü. Bilmiyoruz, umut hala var mı, yoksa boşuna mı umut ettik? Olaylar yargı sürecinde.

Bildiğiniz gibi Antalya’da Kedi Köyü’nün ardından Kedi Şehri kurulmuştu… Köydeki hayvanlar da buraya taşındı

Antalya Sokak Hayvanları Koruma Derneği (ASKODER) kurucularının kurduğu köy ciddi suçlamalarla karşı karşıya…

Kentteki bir başka dernek, Candostları Koruma Derneği, ASKODER’i sahipleri para ödemeyen kedi ve köpekleri ölüm terk etmekle suçladı

Ne yazık ki Kedi Köyü’nde gömülü 4 kedi ve 4 köpek cesedi bulununca iki dernek de mahkemelik oldu…

Kedi Köyü’nü kuran çift kapılarını köpeklere de açtı ve sokak hayvanlarını beslemeye başladı. Bir süre sonra Kedi Şehri kurmaya karar verince de kedileri köyden yeni kurulan şehre taşıdı

Candostları Derneğine göre ise “Bu köpeklerin sahiplerinden köpeklerin Kedi Şehri’ne taşınması için para talep edilmiş. Para verilmeyince de köpekler Kedi Köyü’nde bırakılmış”

Dernek başkanına göre kediler götürülmüş fakat köpekler ölüme terk edilmiş…


“Arazi sahibi, Mehmet Orhan’ın bir haftadır hiç uğramadığını, kalan hayvanların açlık, hastalıktan öldüğünü ve bir köpeği de çöpe attığını belirtti. Çöpe baktığımızda inanılmaz bir görüntü ile karşılaştık ve hasta köpeği ölüme terk ettiğini fark ettik. Köpeği arazi sahibinin aracı ile bakım evine götürdük. Arazi sahibi bir haftadır orada olduklarını, hayvanları doyurmaya çalıştıklarını ancak yeterli olamadıklarını anlattı. Köpeklerin açlıktan kedileri yemiş olabileceğini anlattı.”

Candostları Derneği’nin Kedi Köyü’ndeki araştırmasında 4 kedi ve 4 köpek cesedi gömülmüş olarak bulundu, savcılığa şikayet edildi

Kedi Köyü’nün ve Kedi Şehri’nin kurucusu ise iddiaları yalanlıyor, hayvanları arazi sahipleri zehirledi diyor



“Kedi Şehri’ne taşınacağımız için Acar Özlem’in bu köpekleri almasını istedik, ama kendisi bir türlü gelip almadı. Köpekleri Kedi Köyü’ne götüremedik. Köpekleri arazi sahibinin oğlu zehirlemiş olabilir. Çünkü kendisi burada keçi beslemek istediğini ve köpeklerin burada olmasını istemediğini bize anlatmıştı. Candostları Koruma Derneği bize iftira atıyor. Biz birçok şeyden vazgeçip bu hayvanları beslemeye çalışıyoruz.”

Ne yazık ki olan yine bu masumlara oluyor…


Peki ya siz bu üzücü olayla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarınızı hemen aşağıya yazabilirsiniz…





Pinterest'de Paylaş