Kedi İnsanları ve Köpek İnsanları Arasındaki 11 Temel Fark

Kedi İnsanları ve Köpek İnsanları Arasındaki 11 Temel Fark

Kediler ve köpeklerin birbirinden çok daha farklı hayvanlar olduğu aşikâr bir gerçek: Köpekler yürümeye ihtiyaç duydukları için sahiplerini daha sosyal insanlar olmaya teşvik ediyor, kediler ise yaşam süreleri sayesinde daha uzun süreli bir arkadaşlık sunuyorlar bizlere. Tüylü dostlarımızın arasındaki bu farklılık, yeni kavramların var olmasına neden oldu: Kedi insanı ve köpek insanı. Çeşitli araştırmalar kedi insanları ve köpek insanları arasında fark olduğunu ve bir insanın hayvan seçiminin kişiliğiyle alakalı olduğunu onaylıyor.

Peki kedi insanları ve köpek insanları arasındaki temel farklar nedir? Gelin görelim…

1. Köpek insanları sayıca daha fazla

kedi insanlari ve kopek insanlari
Genel olarak köpek insanlarının sayısı kedi insanlarının sayısından %6 oranında daha fazla. Yapılan anketlerde, her 5 insandan birinin kedileri tercih ettiği görülüyor, elbette ikisini de çok sevdiği için tercih yapamayan insanların sayısı da oldukça fazla.

2. Köpek insanları, kedi insanlarına kıyasla daha dışadönük oluyor

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-2
Köpek sever insanlar, kedi severlere göre daha dışadönük ve sosyal oluyor. Kedi sahiplerini ise genelde daha içedönük ve daha gizemli insanlar oluşturuyor. Köpek severlerin arkadaş ve tanıdık sayıları daha fazlayken, kedi severler kendilerine yakın birkaç dost edinmeyi ve vakitlerini onlarla değerlendirmeyi daha önemli buluyor.

3. Yapılan araştırmalara göre, kedi insanları daha zeki

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-3
Carroll Üniversitesi’nde 600 kişiye yapılmış olan deneyin sonuçlarına göre, kedi sever insanların IQları köpek severlere oranla biraz daha yüksek. Yine de söyleyelim, bu fark köpek severlerin zeki olmadığı anlamına gelmiyor.

4. Kedi insanları yalnız yaşamaya veya apartmanda yaşamaya daha yatkın

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-4
Yapılan bir araştırma, kedi insanlarının köpek insanlara kıyasla yalnız yaşamaya 3 kat; apartmanda yaşamaya 2 kat daha yatkın olduğunu gösteriyor. Bu sonucun, kedilerin daha bağımsız ve boyut olarak daha küçük olmalarıyla alakalı olduğu düşünülüyor.

5. Köpek insanları kurallara daha önem veriyor

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-5
Kedi insanları genellikle kuralları sorgulayan bir yapıya sahipken, köpek insanları kurallara daha çok önem veriyor ve bir düzeni takip etmeye önem gösteriyor. Bu davranışları evcil hayvan seçimleriyle doğru orantılı elbette: Köpekler kurallar olmadan yaşayamayan hayvanlar iken, kediler istedikleri gibi yaşamaya daha yatkın.

6. Kedi insanları köpek insanlarından daha açık görüşlü

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-6
Köpeklerin belirli bir düzeni, daha önceden konulmuş kuralları takip etme isteği köpek insanlarına da yansımış durumda, yani köpek insanları geleneklere daha bağlı insanlardan oluşuyor. Kedi insanları ise kuralları sorgulayan, yeni şeylere daha açık insanlar olarak görülüyor.

7. Kedisever insanlar daha duygusal

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-7
Araştırmalara göre kedi insanları aynı zamanda anksiyete ve strese daha yatkın, köpek insanları ise duygusal olarak daha stabil görülüyor.

8. Köpek insanlarının birçoğu kedileri sevse de kedi insanları genelde köpeklerden hoşlanmıyor

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-8
Evcil hayvan olarak kedi sahiplenmeyi düşünen ve kedilerle ortak yönlerinin olduğunu düşünen insanlar genelde köpeklerin çok hareketli ve gürültücü olduğunu düşünüyor, dolayısıyla köpeklere pek yaklaşmıyor. Buna karşın, köpek insanları genellikle kedilerden de hoşlanıyor. Elbette burada iki uç noktadan bahsediyoruz, iki hayvanı da çok seven insanların da olduğunu unutmamak gerekiyor.

9. İki insan tipinin de espri anlayışı birbirinden farklı

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-9
600 kişiye yapılan bir araştırmada, kedi insanlarının daha çok kelime oyunlarından oluşan esprilerden hoşlandığı görülürken, köpek insanlarının da insanların yanlışlıkla düşme videoları gibi videolara güldüğü görülmüş.

10. Kedi insanları daha bağımsız

Walking Cat
Walking Cat

Kedi sahipleri diğer insanlardan daha bağımsız yaşarken, köpek insanları bir şeylere bağlı olmaktan hoşlanıyor.

11. Köpek insanları kendilerine eşlik edecek bir arkadaş, kedi insanları ise sevgi arayışında

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-11
Köpekler sevgilerini daha hareketli bir şekilde gösterse de, kedilerin ne kadar sevgi dolu olduklarını kucaklarımıza oturup mırıldanmaya başladıklarında, bacaklarımıza ve kollarımıza sürtündüklerinde anlayabiliyoruz. Kedi insanları ve köpek insanları arasındaki farkları ortaya çıkarmaya çalışan araştırma, köpek severlerin kendilerini takip eden bir yol arkadaşı aradığını; kedi severlerin ise kedilerinin mırıldayarak sevgilerini göstermelerini istediğini ortaya koyuyor.

Ve tabii ki her hayvan sahibi farklı olsa da, hepsinin harika insanlar olduğunu unutmayalım…

kedi-insanlari-ve-kopek-insanlari-patiliyo-12
kalp-emojisi





Pinterest'de Paylaş