Kedi Nasıl Sevilir: Kedinizin Size “Biraz Daha Sev” Diye Miyavlayacak

Kedi Nasıl Sevilir: Kedinizin Size “Biraz Daha Sev” Diye Miyavlayacak

Kedi dostları, sevimli patilerimizi sevmenin verdiği büyük hazzı çok az şeyde bulabileceklerini gayet iyi bilirler. Çıkarılan tatlı mırıltılar, gözleri huşu içinde kapamalar ve daha nice sevimlilik, bu eylemi kedilerimiz olduğu kadar bizim için de eşsiz bir deneyime dönüştürüyor. Fakat bu sevgi gösterilerinin huzur içinde geçmesi için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde, bu güzel başlayan deneyimin hafif yahut sert bir pati darbesiyle sonuçlanması fazlasıyla olası. Bunun sebebi, kedi dostunuzun sevilmekten hoşlanmaması değil; büyük ihtimalle yasaklı bölgelerinden birini ihlal etmiş olmanız.

Sevgi gösterinizin başladığı gibi huzurla bitmesi için kedi dostunuzun sevilmekten hoşlandığı 4 bölgeyi bilmeniz yeterli. Bu bölgeler nelermiş gelin, birlikte göz atalım.

Kedi nasıl sevilir?

Buyurunuz.

1. Çene altı:

kedi-nasil-sevilir-patiliyo-1
Eğer bir kedi dostuysanız, tüylü dostlarımızın çenelerinin altını sevdirmekten aldığı büyük keyfi ve çıkardıkları tatlı mırıltıları bizzat deneyimlemişsinizdir. Kediler çene altlarından, özellikle çene kemiğini kafatasına bağlayan bölgelerinden sevilmekten büyük haz alırlar. Hoş ve huzurlu bir sevgi gösterisi için çene altını tercih edebilir ve patili dostunuzu mutluluktan çılgına çevirebilirsiniz.

2. Bıyıkların arkasında kalan yanak bölgesi:

kedi-nasil-sevilir-patiliyo-2
Kedilerin koku duyularının ne kadar geliştiğini bilmeyen artık yoktur. Minik dostlarımızın koku bezlerinin en yoğun olduğu yerlerden biri de yüzleri. Kedinizin yanak bölgesini sevdiğinizde küçük patiniz kendi kokusunu “koku işaretlemesi” de diyebileceğimiz bir yöntemle size transfer ediyor. Böylelikle bu tanıdık koku sayesinde kendini çok daha güvende hissediyor ve sevgi alışverişi onun için çok daha huzurlu bir deneyim haline geliyor.

3. Kulakların alt kısmı:

SONY DSC
SONY DSC

Kedinizin sevilmekten çok zevk aldığı bir diğer vücut bölgesi de kulaklarının alt kısmında kalan alan. Minik dostunuz bu alanı sevdiğinizde de sizi kokusu ile işaretliyor. Zaten kedilerin kafalarını tokuşturmak suretiyle size sürtünmesinin nedeni de bu koku alışverişi ihtiyacı. Kedinizin kulaklarının alt kısmını sevdiğinizde minik dostunuzun kendini güvende hissetmesini sağlıyorsunuz.

4. Kuyruğun dibi:

kedi nasil sevilir
Tüylü dostlarımızın okşanmaktan çok hoşlandığı bir başka vücut bölgesi ise kuyruklarının dibi. Bu bölgeye hafif baskı uygulayarak kedinizi okşadığınızda sevimli patinizin nasıl da aşka geleceğini kendi gözlerinizle göreceksiniz.

Peki kedilerin sevilmekten hiç haz almadığı bir bölgeleri var mı? Elbette! Şayet kedinizin karın bölgesini sevmeye kalkarsanız tatlı dostunuzun birden küçük bir aslana dönüştüğüne şahit olabilirsiniz. Uzmanlar bunun sebebini içgüdüsel bir korunma hissine bağlıyor. Kediler besin zincirinin avlarından olduklarını bildiklerinden ve bütün hayati organları karın bölgelerinde olduklarından içgüdüsel olarak bu bölgelerini koruma altına alma ihtiyacı duyuyorlar.

Uzun lafın kısası, sevimli dostunuzun sevgi gösterinizden zevk almasını istiyor ve patiye maruz kalmadan bu güzel deneyimi tamamlamak istiyorsanız, kedinizin yasaklı bölgelerinden ziyade sevilmekten hoşlandığı bölgelere yönelmelisiniz.

Bol sevgi gösterili, bol mırıltılı günler sizlerle olsun!





Pinterest'de Paylaş