Mavi Rus Kedilerin Bakımı ve Özellikleri Hakkında 17 Şey

Mavi Rus Kedilerin Bakımı ve Özellikleri Hakkında 17 Şey

Mavi Rus Kedileri, kökenleri ile ilgili net bilgiler bulunmayan bir ırktır ve söylentilerden yola çıkılmaktadır. Buna göre Kraliçe 1. Elisabeth aracılığıyla Rus şehrinden İngiltere’ye getirilen bir ırktır. İngiliz kedi şovunda yabancı mavi olarak tanıtılmışlardır ve 1880’li yılların basında İsveç ve İngiltere üzerinden Amerika’ya gitmesine değinilmektedir. Çıkış yeri olarak Rusya görülmektedir.

Mavi Rus kedilerini sevgilerini açık bir şekilde göstermektedirler. Son derece becerikli hareketleri bulunmaktadır ve akrobatik şekilde davranmaktadırlar.

Zeka seviyelerinin en üstte olduğunu söylemek mümkündür ve pratik olarak hareket etmektedirler. Sakinliği aşırı derecede sevmektedirler ve sizlere de bunu açık bir şekilde gösterebileceklerdir.

Bağımsız ve özgür davranmaktan keyif alan ırklardan birisidir. Kafa yapılarının üçgeni anımsattığını söylemek mümkündür. Ancak tepesinin daha düz göründüğüne değinilebilir.

Gözleri birbirlerinden uzak yapıda oldukları için yüzlerinin geniş göründüğünü söylemek mümkündür. Yuvarlak yapıda gözlere sahiptirler.

Burunlarının büyüklüğü orta seviyededir ve kulaklarının uçları yuvarlaktır. Kulakları aşağı doğru genişleyen bir yapıya sahiptir.

Kulaklarında seyrek tüy yapıları bulunmaktadır. Derileri kulaklarında daha incedir ve saydam bir görünümü yansıtmaktadır.

Zarif duruşa sahiptirler ve ince yapılıdırlar. Kemikli olmaları ve uzun vücut yapılarının olmaları dikkat çeker.

Gelişmiş kas yapıları mevcuttur ve bacaklarında ise kemikler daha ince ve uzundur. Yuvarlak yapıda patiye sahiptirler ve küçük görünümdedir.

Kuyrukları git gide daha incelmektedir ve uç kısımlarında da bu görülebilir. Tüyleri çift katlı olarak görülür, kısa yapıdadır ve dokunduğunuzda ipeksiliğini hissetmeniz mümkündür.

Yoğun tüylere sahiptirler ve gövdelerinde kabarık görünümleri vardır. Esnek ve ince yapıda tüyleri ise vücudunun diğer kısmındadır.

Bakımı için tüylerini fırçalayacağınızda, mutlaka dik tutacak şekilde yapılmalıdır. Bakımı için çok bir şey yapmanıza gerek yoktur, haftada birkaç kez fırçaladığınızda yeterli olacaktır.

Renkleri parlak mavi olabilir ve gölgeleri de bulunmaktadır. Kafa üstünde tüylerin gümüş olduğu görülebilir.

Tüy uçlarında ise gümüş renginin olması bu ırk için parlaklık vermektedir. Yabancı kişilere ve ev ortamında gelecek olan misafirlere karşı sevgi göstermektedirler.

Sevecen yapıları bulunmaktadır ve şefkat göstermekten hoşlanırlar. Aynı şekilde sevgi ve şefkat görmeyi de istemektedirler.

Sıcakkanlı yapıları mevcuttur ve dostlukları da bir hayli iyidir. Hareketlilikleri ile dikkat çekmektedirler ve çok fazla bakım istemedikleri için tercih edilirler.

Sağlıklı ve cesur yapılarıyla sizleri de etkileyeceklerdir. Canlı hareketleri bulunan ve ev içerisinde neşe verecek olan ırklardan birisidir.

Bu samimiyetleri ve sıcak davranışları sayesinde seçmeniz mümkün hale gelecektir. Çok tatlı ve sevimli olmaları da bu ırk üzerinde ısrarcı olmanızda etkili olacaktır.





Pinterest'de Paylaş