Kediler ile Yaşayan İnsanların Sahip Olduğu 12 Avantaj

Kediler ile Yaşayan İnsanların Sahip Olduğu 12 Avantaj

Her türden evcil hayvan sahibi, sıradan insanların yaşadığı hayattan çok farklı deneyimlere sahiptir.
Özellikle evlerde tüylü dost olarak kedi beslemeyi seçenler ve kedi âşıkları, “anlatılmaz yaşanır” türünden avantajlara sahiptirler.
Kediler ile yaşayan insanların sahip olduğu 12 avantaj, hayvan dostluğunun insanlığa neler kattığının en güzel ispatı olabilir.



Kediler ile yaşam konu olduğunda, evlerde çocukların varlığına dikkat çekilir ancak, kedili bir evde büyüyen çocukların hayvan severlik duyguları daha iyi gelişir,
birtakım alerjen konularda ciddi bağışıklıklar kazanır ve sorumluluk bilincinin daha uygulamalı şekilde kalıcı olarak gelişimi söz konusu olur.



Sahiplerindeki psikolojik etkilerinden de bu listede bahsedilebilir.
Kediler, karşılıksız sevgi ve bağlılıkları, yaramazlıkları ve ilginç hareketleri ile insanların her zaman gülümsemesini sağlar ve hayata daha pozitif bakılmasını sağlarlar.



Bakım ve sevgi ihtiyaçlarını karşılayan özellikle küçük ve genç aile bireylerinde iş tamamlama duygusunu sağlarlar.
Su, mama ve diğer ihtiyaçları karşılanmış kedilerin verdiği şımarık mutluluk, psikolojik olarak sağlık desteği olarak değerlendirilebilir.



Kedileriyle oyunlar oynayanlar, durgun hayatlarına hareket kazandırarak, daha sağlıklı bir yaşam sürebilir.
Özellikle kronik ağrıları olanlarda yapılan tıbbi araştırmalar, kedi sahiplenilmesinden sonra krizlerin azalma eğilimi gösterdiğini kanıtlamıştır.



Ağrı azalmasıyla daha fazla hareket ve gülücük ve aksiyon dolu hareketlilik ile kolesterol, trigliserit yüksekliği gibi sorunlarda azalmaya yol açarken kalp krizi riskinin de azalmasını sağlar.
Sırf evinizde kedi var ve bu kediyi sevmek ya da onunla oynamak gibi merakların giderilmesi beklentisi içerisinde olan komşular ve arkadaşlar ile sosyalleşmek daha kolay olur.



Veterinerlerde, çeşitli sosyal ağlar ya da benzer topluluklarda, çevrenin genişlemesi ve yeni insanlar ile tanışma şansı artar.
Kediler ile yaşayan insanların sahip olduğu 12 avantaj içerisinde sağlık ile ilgili son bir bilgi olarak, otizmli çocukların eğitimleri ve gelişimleri çok daha etkili ve çabuk gerçekleşir.



Kedi sahibi insanların, daha ileri görüşlü ve zeki oldukları pek çok test ile kanıtlanmıştır. Kedilerin oyun ve davranışlarından kendilerine pay çıkartmayı başaranlar, genel kanı üzere daha hızlı ve aktif düşüncelere sahiptirler.
Uyku sorunları yaşıyorsanız, kedili bir evin konforu tam size göredir. Mırıldanmalar, sürtünmeler ve sıcaklığı ile yumuşacık tüyler sayesinde geceleri en avantajlı uykuya sahip olabilirsiniz.



Kedilerin kendi umursamazlıklarıyla sadece sahipleri onları çağırdığında şaklabanlıklar yaptığı ve sahiplerini pekte umursamadıkları gibi bir genel kanı bulunur ancak,
kediler her an tetikte ve bir gözleri ve kulaları ailesinin üzerinde olan canlılardır. Fark ettirmeden korur, ciddi tehdit durumlarında haber vererek bazen hayat kurtarırlar.



Kediler ile yaşayan insanların evlerinde haşereler ve fareler gibi kemirgenlerin bulunmaması rastlantı değildir zira doğanın en vahşi ve akıllı avcıları, bu gibi zararlıların başıboş şekilde evlerde dolaşmalarına asla izin vermezler.
Son olarak çocuksuz ve genç kedili aileler, kişisel olarak ciddi empati yetenekleri kazanarak, ileride çocuk sahibi olduklarında sorumluluk, bakım, aidiyet gibi özel sosyal alan konularında büyük avantaj elde etmiş olurlar.





Pinterest'de Paylaş